Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği 28. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’nde atölye çalışmaları, toplantılar ve tiyatro oyunları sunuluyor.
  Festival gruplarından Denizli Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Denizli Görme Engelliler İlköğretim Okulu, Sak Tiyatro Topluluğu, Sağlıkta Tiyatro Topluluğu, Denizli Sahnesi Amatör tiyatro Topluluğu, Üstad-ı Komikler Grubu, İstanbul Yedibölge Oyuncuları, Antakya Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Hollanda Ekibi, Osmangazi Belediyesi Tiyatrosu, İstanbul Aydın Tiyatro Grubu ve Bitlis Sanat Tiyatrosu birbirinden güzel tiyatro oyunlarını sahneledi. Festivalde çocuk oyunlarına da yer verilerek sanata ilgileri artırılıyor.
  Makedonya, Hollanda, İspanya, Belçika, Macaristan, Kazakistan, Litvanya, KKTC ve diğer yerli grupların oyunları ise 20 Mayıs’a kadar devam edecek.
  Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, 7’den 70’e herkesi oyunlara davet ettiğini belirterek, ‘Amacımız Denizli’yi her alanda başarılı yapmaktır. Uluslararası tiyatro festivaliyle de kültür alanında ne kadar başarılı olduğumuzu gösteriyoruz. Denizli’ye gelen her bir misafirimiz, buradan memnun ayrılarak gönüllü Denizli elçisi olacaktır.
  Tüm vatandaşlardan ücretsiz festival etkinliklerine katılarak oyunları seyretmelerini istiyoruz’ dedi.