Kurs, haftada 2 gün toplamda 16 saat sürerken, sağlıklı bir toplum için evlilik müessesesinin önemi vurgulandı.
   Denizli Belediyesi Kent Konseyi’ndeki 7. dönem evlilik okulu kursu tamamlandı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, kursiyerlerin son dersine katılarak sertifikalarını verdi. Evliliğin önemine işaret eden Başkan Zolan, şöyle dedi:
   ‘Aile kurumu toplumumuzun en önemli kurumudur, insanın içindeki hücreler gibidir. Eğer evlilik kurumları sağlıklı olur sağlıklı şekilde sürdürülürse mutlu ailelerin mutlu çocukları olur ve yaşam bu şekilde devam eder. Başta yola çıkılırken evlilik nedir, beklentiler neler olmalıdır, karşımıza çıkan sorunlar olduğunda nasıl aşarız noktasında öncelikle bilgi sahibi olmak gerekir. Bu durum karşımıza çıkacak sorunların çözümünde önemlidir. İletişim de çok önemlidir. Birbirini anlayabilmek çok önemlidir. Belki çiftlerin her ikisi de aynı şeyi söylüyor ancak iletişim temas olmadığında sizlere farklı söyleniyormuş gibi gelecektir. Bu nedenle değerli hocalarımızın burada verdiği derslerin çok değerli ve önemli olduğunu düşünüyorum. 7. dönem mezunlarımızsınız. Evlilik okulu projemiz, Türkiye’ye örnek oldu. Birçok il aynı okulu oluşturmak için gayret sarf ediyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sosyal projeler alanında birincilik ödülü aldık.
Amaç, evliliğe hazırlanan ve bu yuvayı sürdüren çiftlere yararlı olmaktır. Tekrar hayırlı olsun diyorum, evliliğinizin ömür boyu mutlu ve huzur içinde geçmesini diliyorum. Hayat, bazen mutlu, bazen mutsuz şekilde karşımıza çıkabilir. O sıkıntılar da birlikte aşılır. Sizler mutlu oldukça toplumumuz huzurlu olur. Toplum mutlu olunca ülkemiz mutlu ailelerden oluşup ileriye mutlu şekilde bakacaktır. Evliliğinizde mutluluklar diliyorum’ dedi.
   Başkan Osman Zolan, dersin ardından tüm çiftlere Evlilik Okulu Sertifikası verdi.