Denizli Belediyesi Kent Konseyi’ndeki 2. dönem evlilik okulu kursu tamamlandı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, PAÜ Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ ve eğitmenler kursa katılarak evliliğin önemine işaret etti. Yeni evli çiftler, evlenmek üzere hazırlık yapan gençler ile evli olan çiftler de kursa yoğun ilgi gösterdi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, kursun devam edeceğini belirterek, kursa katılmak isteyen herkese kapıların açık olduğunu söyledi.
Sağlıklı evliliklerin olmasıyla sağlıklı toplumunda ortaya çıkacağını ifade eden Başkan Zolan, ‘Sağlıklı toplumun oluşması için sizlerin önemi büyüktür. Sizler evlilik öncesinde bu bilgileri öğrenerek sağlıklı toplumun oluşmasına katkı koydunuz. Burada 16 saat eğitim gördünüz. Kursa katılıp ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Buraya gelen herkes evliliğinde de aynı ilgiyi gösterecektir. Buraya gelmeniz evliliğe ne kadar önem verdiğinizi de ortaya koymuştur. Siz bu davranışınızla baştan kazandınız. Hepiniz hayırlı uğurlu olsun’ dedi.
Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Şerif Kuludağ da sağlıklı bir evlilikte olması gereken hususları anlattı. Güne güler yüzlü başlamakla, somurtarak başlamak arasında çok fark bulunduğunu kaydeden Öğretim Üyesi Şerif Kuludağ, herkesi güler yüzlü olmaya ve karşılaştığı herkese selam vermeye davet etti.
Denizli Belediyesi’nin, Türkiye’ye örnek olan ‘Ailemi Seviyorum Projesi’ kapsamında yer alan evlilik okulunun 4. dönem kursu, haftada 2 gün 2 saat olarak gerçekleşti. Toplam 16 saat süren kurs tamamlandı. Kursiyerler bu süre için evliliğin ilk dönemleri, aile ekonomisini oluşturmak, stresle baş etme yöntemleri, sağlıklı bir aile kurmak için öneriler, evlilik ve hukuki haklar, evlilikte cinsel sorunlar, doğru iletişim gibi konularda eğitim aldı.
Başkan Zolan, son dersin tamamlanmasıyla kursiyerlere sertifikalarını verdi.