Denizli Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Yenilenen teknoloji bölümü okul binasında düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Törene Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Akgül, MHP 21. Dönem Milletvekili Av. Salih Erbeyin, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Okul Müdürü Nevzat Dörtbölük, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nevzat Dörtbölük, okulun teknoloji sınıfının ihtiyaca cevap veremez halde olduğunu belirterek, "Teknoloji bölümümüz 11 yıl önceki teknolojiyle hizmet vermeye çalışıyordu. Sayın vekilimiz teknoloji sınıfımızı baştan aşağı yenileyerek eğitime verdiği önemi göstermiş oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yenilenen teknoloji bölümümüz hayırseverimiz sayesinde 21 adet son sistem bilgisayara kavuştu. Bölümümüz 18 bin liraya mal oldu" dedi.
Öğrencilere hayat tecrübelerini anlatan MHP 21. Dönem Milletvekili Av. Salih Erbeyin ise 1979 yılında sanat okuluna kayıt olduğunu belirterek “Kafamda hep Hukuk okumak vardı. Ancak abim sayesinde mezun olunca işsizlik sorunu yaşamayayım diyerek sanat okuluna girdim. Sanat okulunda aldığım eğitimin faydasını hayat boyu gördüm. Bu okulda, sabrı öğrendim, günün teknolojisini öğrendim. İdealizmi, çalışkanlığı, dik durup, diklenmemeği, piyasayı öğrendim. Sanat okulunda inanın bir aile sıcaklığı vardır. Biz o dönemde öğretmenlerimizi babamız gibi görür ve saygı duyardık” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Akgül de, eğitim alanında Denizli’nin önemli bir il olduğuna değinerek, "Denizli insanı eğitime büyük önem veriyor. Bu okulu bir hayırsever işadamımız yaptırdı. Biraz sonra açılışını yapacağımız Teknoloji bölümünün yenilenmesini yine bir hayır severimiz üstlendi. Buradan kendisine çok teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizin eğitime yaptığı katkılar arttıkça Denizli’nin eğitimdeki başarı ortalaması da her geçen gün yükseliyor. Bu yapılan yatırımların hepsi sizin için” dedi.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Akgül, teknoloji sınıfını yenileyen Av. Salih Erbeyin’e teşekkür plaketi sundu. Ardından teknoloji sınıfının açılışı gerçekleştirildi.