Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdu, tiyatro okulu gibi çalışıyor. Yurtta kalan çocuklar, öğretmenleri ile birlikte oyunlar sahneleyip il genelinde turnelere çıkıyor.

    Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdu'nun misafirlerini; annesi veya babası ölen, ailesi tarafından terk edilen, bakıma ve korumaya muhtaç çocuklar oluşturuyor. Aile sevgisi ve şefkatini öğretmenlerinden alan bu çocuklar, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen azimleri ile göz dolduruyor. Gündüzleri okula devam eden bu çocuklar, boş kalan zamanlarında da kendilerini yetiştirmekten geri kalmıyor. Fethiye Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdu bünyesinde tiyatro atölyesi kuruldu. Bu atölyede çocuklar tiyatro eğitimi alarak, oyunlar sergiliyor. Profesyonel tiyatro sanatçılarını aratmayan çocukların hazırladıkları oyunlar izleyenlerden de büyük alkış alıyor. Yetiştirme Yurdu'nda çalışan personel de çocuklara eşlik ederek içlerindeki sanatçı ruhlarını dışa yansıtıyor. Öyle ki Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdu öğrencileri okul dışında kalan zamanlarında turneye çıkarak farklı il ve ilçelere gidiyor.

    PROFESYONEL TİYATROCULARI ARATMIYORLAR

    Tiyatro ekibinin sahne yönetmenliğini yapan Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdu personeli Sait Çelik, fırsat verildiğinde bu çocukların içindeki cevherin açığa çıkacağını söyledi. Yurtta kalan çocukların okullarından arta kalan zamanlarında sosyal faaliyetlere katıldıklarını anlatan Çelik, çocukların başka spor dalları olmak üzere pek çok yetenek gerektiren dalda başarı sahibi olduklarını kaydetti. Geçtiğimiz yıl kurulan atölye ile çocukların tiyatro eğitimi aldıklarını dile getiren Sait Çelik, "Eğitimler sonunda ilk oyunumuzu hazırladık ve sahneledik. Dava Düştü isimli oyunda tamamı yetiştirme yurdu öğrencilerimizden ve personelinden oluşan bir oyuncu kadrosu ortaya çıkarıldı. Ortaya konulan bu oyun Fethiye'nin yanı sıra Muğla'nın farklı ilçelerinde de sahneye çıktı.Daha önce hiç tiyatro eğitimi almamış bu çocukların sergiledikleri performans herkes tarafından büyük alkış aldı." dedi.

    "GELECEĞİN TİYATROCULARINI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

    Fethiye Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İsa Eseoğlu da tiyatro atölyesi ile amaçlarının çocukların sosyal faaliyetlere katılımını sağlamak olduğunu söyledi. Eseoğlu, Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdu bünyesindeki çocukların her birinin kendisini geliştirmek için farklı çalışmalara katıldığını ifade etti.

    Çocukların özellikle sportif ve kültürel faaliyetlere ilgisinin büyük olduğunu açıklayan İsa Eseoğlu şöyle konuştu: "Çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmeleri ve özgüvenlerini kazanmaları için onlara sportif, sosyal ve kültürel becerini gösterebilecekleri imkanlar veriyoruz. Tiyatro atölyemiz de bunlardan biri. Atölyemize katılan 26 çocuğumuz sergiledikleri performanslarla bize neler yapabileceklerini gösterdiler. Amacımız her yıl bir oyun sahneleyip, bu yeteneklerin ileride başarılı birer tiyatrocu olmaları için önlerini açmaktır. Tabi bu faaliyetleri derslerinden arta kalan zamanlarında yapıyoruz."