Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı tarafından desteklenen 'Engelli Bireylerin Konaklama ve Yeme İçme sektörüne Erişimi Projesi' kapsamında ‘Engelli hakları ve Sosyal duyarlılık’ konulu eğitim Pamukkale Tripolis Hotel’de gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Kavas tarafından gerçekleştirilen eğitime Pamukkale’de faaliyet gösteren otel yöneticileri ile aynı zamanda proje ortağı olan Tripolis Hotel yönetici ve personeli katıldı. 
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Kavas, "Her sağlıklı birey bir engelli adayıdır. Birçok insanın çevresinde de engelli birey mevcuttur. Engellilerin haklarından yararlanabilmesi için öncelikle bu konuda bilgilendirilmeleri gerekir.  Daha sonra ise bu haklarından yararlanabilmeleri için uygun zihinsel ve fiziksel ortamların hazırlanması gerekir. Fiziksel ortamların hazırlanması için bazı kanunlar ve bu kanunların uygulanıp uygulanmadığının sıkı takibi yeterli iken, zihinsel hazırlık bilgilenme, hissetme ve empati yapma sayesinde gerçekleşebilir." dedi.  
Engelli bireyin bilinen birçok haklarının yanında, TEOG sınavına girmeden komisyon kararıyla evine yakın bir Anadolu lisesine yerleşmekten, üniversite sınavlarında ek puana, özel yetenek sınavlarında daha düşük taban puana birçok haklarının olduğunu söyleyen Erkan Kavas, "Ancak asıl hakları insanca yaşamak. Bunun için de rahat bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ortamların oluşturulması gerekir. Düşünce engelli bazı idarecilerin dirençleri olsa da engelliler hak ettikleri hayat standardını mutlaka yakalayacaktır. Bu durum turizm hizmetleri için de geçerlidir. Engelli dostu bir tesisin engelli dernekleri, engelli spor kulüpleri, engelli federasyonları gibi birçok grup tarafından tercih edileceği açıktır. Yani engelli bireylerin hakları konusunda duyarlı olmanın insani yönü olduğu gibi ekonomik yönü de mevcut. 
Engelli bireyler su sporlarından dağcılığa, basket, voleybol, halter, atıcılık, futbol gibi tüm spor dallarında faaliyetler gerçekleştirmektedir. Tiyatro, müzik ve resim gibi Sanatsal alanlarda da tüm etkinliklere aktif olarak katılan bireylerin turizm sektöründen de yeterince istifade edebilmesi gerekir. Hem yukarıda saydığımız faaliyetlere ev sahipliği yapmak hem de engelli bireylerin turizm hizmetlerinden etkili şekilde hizmet alabilmesi içinde turizm sektöründe hizmet veren veya verecek olan bireylerin yetiştirilmesi önemlidir.  
Kavas, engelli hakları ve duyarlılığı konusunda yıllardır seminerler vermemin yanında üniversitede dersler de verdim. Bazen, düşünce engelli idareciler işi yokuşa sürmekte, konuya gereken önemi vermemektedir. Onlara son sözüm; Her sağlıklı birey engelli adayıdır.   Hiç bir şey yapamıyorsanız engel olmayın yeter." dedi.