TÜBİTAK tarafından düzenlenen 'European Girls Mathematical Olympiad–Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı' (EGMO)'da Türkiyeyi temsil edecek milli takım öğrencileri belirlendi. Yarışmaya katılacak olan 4 öğrenciden 2'sinin Denizli Özel Servergazi Liseleri'nden olması Denizli'yi sevindirdi. 

Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, yaptığı açıklamada, "2012’de Londra’da başlayan EGMO, 2013 yılında  Lüksemburg’da yapılmıştı. Geçen yıl  Türkiye ev sahibi idi ve Antalya ilimizde yapılmıştı. Servergazi olarak  aralarında ABD, Japonya, Fransa, İtalya ve İspanya'nın da bulunduğu EGMO’da büyük başarılar yaşamış ve Türkiye‘ye madalya kazandırmıştık.” dedi. 

Bu sene Belarus’un Minsk şehrinde 14 Nisanda başlayıp,20 Nisanda sona erecek olan 4. EGMO’da  Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'na katılacak Türkiye Milli Takımı’nın dört  öğrencisinden ikisinin  Servergazi Eğitim Kurumları’ndan alınmasının kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu belirten Yalçın, “Türkiye’nin en seçkin kız öğrencileri arasından A takımındaki dört öğrenciden ikisinin Servergazi Kurumları’ndan, dolayısıyla Denizli’den katılması hakikatten muhteşem bir hadisedir. TÜBİTAK tarafından açıklanan matematik milli takımımızın, ülkemize yine madalyalarla döneceğini biliyorum ve öğrencilerimizi şimdiden kutluyorum.” dedi.   

Yarışmada Türk Milli Takımını Denizli Servergazi Fen ve Anadolu Lisesinden 11. Sınıf öğrencileri Feyza Duman, Ayşe Pelin Özcan, İstanbul Atatürk Fen Lisesi öğrencisi Ayşegül Melike Kara İle Samanyolu Liselerinden  Zehra Erdem temsil edecek.