Öztekin, “Ben bu değişikliklere, eğitimde yeni bir dönem başlıyor diyorum. Çünkü köklü değişikliklerin olduğu bir döneme giriyoruz. Nedir bu? Artık bundan sonra 4 grupta incelenecek bir eğitim sistemi karşımızda duruyor” dedi.

DÖRT GRUPTA İNCELENECEK BİR EĞİTİM SİSTEMİ

Öztekin, “Milli Eğitim Bakanlığı, AYM'nin dershaneler ile ilgili iptal kararının ardından Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yaptığı değişikliklerle ortaya çıkan sistem 4 şekilde olacaktır.
1. Devlet resmi okulları ( anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu liseleri, Fen liseleri, Sosyal Bilimler lisesi, Meslek liseleri).
 2. Özel Okullar,  yani bizim bulunduğumuz konumdaki okullar. Buna kolejler de diyebiliriz. Ama devlet buna kolej denmesini pek istemiyor. Özel Okul kavramı kullanıyor yani şu an içinde bulunduğumuz Final Okulları gibi okullardır.
 3. Dershanelerin kapatılmasına bağlı olarak ortaya çıkan Temel Liselerdir.
 4. Özel Öğretim Kursları, yani bakanlık şöyle dedi, tamam AYM, dershaneler kapatılmamalı diyerek iptal kararı verdi. MEB‘de ben de devlet olarak milletin bakanlığı olarak dershaneler lafsını ortadan kaldırmıştım, yeniden bir oluşum olacaksa, yeni bir yasa gerekir onu yapan benim, Temel liselere dönüşmeyen dershaneler, Özel öğretim Kursları olarak faaliyetini sürdürsün dedi.” ifadesini kullandı.

DERSANELERİN KALDIRILMASIYLA İKİ YENİ KURUM MEYDANA GELDİ

Öztekin, “Dershanelerin kaldırılması ile yeni iki kurum meydana geldi. Biri Temel liseler diğeri de Özel Eğitim Kursları, ancak Özel Eğitim Kurslarına sınırlama getirildi. Bunlardan birincisi sınıf kontenjanının 16 öğrenciden fazla olamayacağı, diğeri de 3 dersten fazla kurs verilemeyeceği. Bu da gösteriyor ki Özel Eğitim Kursları fazla ders verebilmek için 2 veya 3 ayrı bina açmak zorunda olacaktır. Bunu da herkes yapabilir mi oda ayrı bir sıkıntıdır.” dedi.

SEÇİMİ VELİLER VE ÖĞRENCİLER YAPACAK
Öztekin, “Özet olarak şunu söyleyebiliriz, 2015-2016 yılı öğretim yılına, bu yeni eğitim sisteminde 4 ayrı bir eğitim sisteminin oluşmasından dolayı, tercihi vatandaşlarımız yapacaktır. İsteyen devlet okullarına, isteyen özel okullara, temel lise ve ortaokullarına veya Özel Eğitim Kurslarını tercih edecektir. AYM keşke verdiği kararı daha önce vermiş olsaydı ve MEB’in uygulamış olduğu yönetmeliğe daha erken ayak uydurmuş olacaktık. Geç de olsa sistemini bu yönde hazırlayanlar pek sıkıntı çekmeyecek olsa da erken verilmiş kararlar bizler ve veliler açısından daha etkili olacaktı.” dedi.

MEZUN ÖĞRENCİLER NE OLACAK?
Öztekin, “Okulunu bitirmiş ama sınavlarda istediği puanı alamayan öğrenciler, yeniden hazırlanmak için ne yapacaklar? Bakanlık bu soruya da, Özel Eğitim Kursları ve Temel Liselere de verdiği hakla hafta sonları vereceği kurslarla bu sorun aşılabilir düşüncesindedir. Bakanlık şunu da belirtti, mezun olan öğrenciler ücretsiz olarak Halk Eğitim Merkezlerinden de kurs alabileceklerdir. Bunun tercihini yine öğrencilerimiz yapacak, temel liselerde ücretli olarak kurs almak mı yoksa ücretsiz olarak Halk Eğitim merkezlerinden mi? almaları kendileri için daha yararlı olacaktır.” diye söyledi.