Öğrencilere üniversiteye hazırlık kursu vermek için Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 2008-2009 eğitim öğretim döneminde başlattığı Eğitim İçin El Ele Projesi'ne bu yıl katılan öğrenciler Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile kahvaltıda buluştu. Beyaz İnci Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kahvaltı programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz, projede yer alan eğitmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bu hafta sonu YGS'ye girecek öğrencilere başarılar dileyerek moral veren Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, belediyeciliğe sadece alt ve üstyapı, yol, su anlamında bakmadıklarını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi tüm vatandaşların hizmetine ve ihtiyacına karşılık vermek için gece gündüz çalıştığına değinen Başkan Zolan, "Ancak biz bu yetmez diye düşündük, çünkü sosyal belediyecilik anlamında da bizim dokunmamız gereken, sahip çıkmamız gerekenler var" dedi.

Eğitimsiz ve geleceğe hazırlanmayan gençliğe sahip bir ülkenin geleceğinin de olamayacağını vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Biz bu bilinçle gençlerimize destek olmak ve ışık tutmak adına Kent Konseyimizle beraber bu projeyi 8 yıl önce başlattık. Bu projenin en önemli noktası da bizler bu işi ücretli öğretmenlerimizle değil tamamen gönüllü olan, gelecekte de öğretmen olacak gençlerimizle başladık. 'Kardeşlerimize sahip çıkmak ve ücretsiz dersler vermek istiyoruz' dediler ve projemiz bugüne kadar bu mantıkla yürüdü.

Burada esas olan eğitim ama bunun ötesinde olan dayanışmadır. Toplumu ayakta tutan, insanların birbirine sahip çıkması ve elinde ne imkan varsa onu paylaşmasıdır. Ben zamanlarını başka alanlarda değerlendirme imkanı varken burada eğitim veren 45 gencimize çok teşekkür ediyorum."

Etkinlikte öğrencilerin aileleri ile de yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Başkan Zolan, hafta sonu YGS'ye girecek herkese başarılar diledi.