Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şubesi genişletilmiş il divan toplantısını Pazar günü Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un katılımıyla Anemon Otelde yaptı.

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un katıldığı divan toplantısına yaklaşık 400 kişi katıldı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Olçum, çocukların hayallerine bile ipotek koyan mevcut müfredatın değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bir ideolojinin reddine tahammül edemeyenler muasır medeniyetten bahsediyorlar. Bizler ise asıl verimliliğin günü kurtarmaya dönük onarımların çok üstünde köklü bir müfredat değişikliğiyle sağlanacağını düşünüyor ve söylüyoruz. Eğitim sistemimizin, medeniyet değerlerimizi evrensel açılımlarla kaynaştırmış, kendine güvenen, eleştirel bakış ve düşünme biçimine sahip, üretken, birlikte çalışma kültürü edinmiş, memleket ve millet sevgisiyle dolu, hak ve özgürlüklere saygılı fertler yetiştirmeyi amaçlayan bir müfredata kavuşturulması elzemdir” dedi.

‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’ anlayışıyla sendikacılık yaptıklarını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Olçum, “Kurulduğumuz günden bu yana, emeğin, hak ve özgürlüklerin mücadelesini veriyoruz. ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’ anlayışıyla kültür ve medeniyetimizi referans alarak, insanı merkeze alarak, emeğin saygınlığını korumanın çabası içinde olarak, çalışanların emeğinin karşılığını alması için faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu konularda kayda değer mesafeler aldığımızın farkındayız ama daha iyisi için gayretimiz devam ediyor, edecek” ifadesinde bulundu.



15 TEMMUZ SLOGANLARA HAPSEDİLMEMELİ
“Bizim mücadelemiz, fitne fesat çıkaran, birliğimizi, kardeşliğimizi hedef alanlarladır” diyen Olçum, “2016 yılında birçok kanlı olay yaşadık. En ahlaksız, en alçak saldırılara maruz kaldık. 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini, millet olarak destansı direnişle akamete uğrattık. 15 Temmuz, sloganlara hapsetmemeli, magazinleştirilmemelidir. Böylesine anlamlı bir süreç, okullarda çocuklara ve gençlere anlatılmalıdır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Kazım Tefçi ise, teşkilat olarak hedeflerinin büyük olduğunu ve bu hedefleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi.
Toplantının sonunda, ‘Yönetici Akademisi’ne katılan üyelere sertifikaları verildi. Ayrıca günün anısına Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Kazım Tefçi; Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’a Denizli’nin simgesi olan horoz maketini hediye etti.