DTO, İş-Kur işbirliği ile “Girişimci Eğitim Programı” düzenleyecek. Eğitim kapsamında 500 girişimci yetiştirilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimciler hazırlayacakları projelerle KOSGEB’den 30 bin lira hibe desteği alarak işlerini kurabilecek. 

Denizli Ticaret Odası ile Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenecek “Girişimcilik Eğitim Programı” için protokol imzalandı. İmza protokolü kapsamında 500 kişinin yeni girişimci olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. 
İşbirliğine imzayı ise  Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ile Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun koydu. 

EKONOMİYE DİNAMİZM KATACAKLAR
    Başkan Necdet Özer, törende yaptığı konuşmada, Denizli Ticaret Odası olarak mevcut yasal görevlerinin yanında sosyal sorumlulukları gereği faaliyetler gerçekleştirdiklerini, bunlar içinde de girişimciliği çok önemsediklerini vurguladı. Başkan Özer, işsizliğe çözüm olarak kendi işini kurarak, ekonomiye dinamizm kazandıracak girişimcilerin yetiştirilmesinin çok büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Girişimcilik eğitimleri, Denizli ve Türkiye için çok önemli. İlimizde iş kurmak isteyen kişiler, belirli bir kriterlerden geçtikten sonra eğitimler alacak ve ardından da iş kurabilecekler. Ekim ayında başlayacak olan bu girişimcilik eğitimlerini çok önemsiyoruz. Ülkemizde işsizlikle mücadele ederken böyle eğitim faaliyetleri ile bir kişinin iş sahibi olması ve yanında eleman çalıştırması istihdam açısından çok önemlidir. Bu eğitimlerin ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”  dedi.


350 GİRİŞİMCİ YETİŞTİRDİK
Daha önce düzenledikleri girişimcilik eğitimleri ile 350 girişimcinin yetişmesini sağladıklarını dile getiren Özer, “Denizli Ticaret Odası olarak mesleki eğitim konusunda çalışanları ve kendi işini kurmanın gayreti içinde olanları eğitme, destekleme ve kamunun tahsis ettiği finans kaynaklarına ulaşmaları konusunda yönlendirmenin gayreti içinde olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 
İstihdamın artırılmasının ülkemizde ve bölgemizde en önemli sorunlardan biri olduğunu söyleyen Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, şöyle konuştu: “Ülkemizdeki ve bölgemizdeki en önemli sorun olan işsizliği gözönünde bulundurduğumuzda girişimcilik, işsizliğin önlenmesinde işsizlikle mücadelede önemli bir yöntem, önemli bir araçtır.  Girişimciliğin istihdama katkısı açısından değerlendirildiğinde çarpan etkisi oluşturduğunu, kişinin kendisi çalışırken yanında başkalarının da çalışır duruma getirmesinin çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Dolayısıyla da kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmesi istihdama büyük katkı sağlayacaktır. İş kurma konusunda deneyimli olan Denizli Ticaret Odası ile yapacağımız bu girişimcilik eğitimlerinin de amacına uygun olarak hizmet vereceğine inanıyoruz.”   

DESTEK BÜYÜK
Ekim ayında başlaması planlanan girişimcilik eğitimleri, Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından 20 ayrı eğitimde toplam 500 kişiye verilecek. Denizli Ticaret Odası’nda 25’er kişilik gruplar halinde düzenlenecek eğitim programı kapsamında, katılımcıların, işsiz olması durumunda kişilere günlük 20 lira verilecek. Eğitim sonrasında ise girişimci adayları, kendi iş fikirlerine ilişkin iş planları ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'e başvurarak, onay çıkması durumunda 30 bin TL'ye varan hibe, 70 bin TL'ye varan faizsiz kredi imkanından faydalanacak.