Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler arasında yer alan resim yarışmasının ödül töreni yapıldı. Yarışamaya katılan eserlerin tamamının yer aldığı sergi açılışının da gerçekleştirildiği program Forum Çamlık Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Sergiye, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Enes Can Yücel, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Varol davetliler, öğrenci ve öğretmenler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, 23 Nisan etkinliklerini bu yıl Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi ile birlikte, ortak bir proje ile yaptıklarını ifade etti.
Değirmenci, "23 Nisan'ı bu yıl sadece resmi törenlerle 1 gün kutlamak istemedik. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yer aldığı ve 1 hafta boyunca sürecek şekilde çeşitli etkinliklerin yer alacağı bir program olmasını istedik. Çünkü 23 Nisan 1920 Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bir gün. Atatürk ne yaptıysa Meclis'e danışarak yaptı ve Meclis'in duvarına 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diye yazdı. Bu, millet ne isterse o olacak demektir. Ben başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum" dedi. Denizli merkez ve ilçelerdeki okullardan gelen 102 eserin sergi ve yarışmaya katıldığını ifade eden Değirmenci, "Aslında burada birinci olmak önemli değil. Bizim için önemli olan çocuklarımızın kendi el becerilerini geliştirmeleridir. Bu kapsamda çalışmalarımıza destek ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Denizli halkını da sergimize davet ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bu kapsamda, Hacer Oruç, Coşkun Pekşenel, Ayşe Burçe Büber, Ayşegül Yıldız, Dilay Öğren ve Müşerref Gök'e bisiklet hediye edildi. Ödül töreninden sonra 102 eserden oluşan ve 3 gün açık kalacak serginin açılışı gerçekleştirildi.