Denizli’de okul yaptırmak için birçok hayırseverle protokol imzaladıklarını, okul yaptırmak isteyen hayırseverlerin bulunduğunu ifade eden Vali Demir, “Denizli’de okul deyince akan sular durur, bir şekilde çaresi bulunur, katkı sağlanır. Okul yapımı için il genel meclisimiz çok büyük katkılarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığımız son gönderdiği genelgede yüzde 10 ödeneği olan işlerin ihale edilmesini istedi. Şu anda 15 milyon lira elimizde nakit para var. Ama 70 milyon liralık ihaleye hazırlanıyoruz. Şu anda önemli bir kısmının ihalesi yapıldı. Bu yıl içinde toplamda 600 derslik okullar yapılacak” dedi. Vali Abdülkadir Demir, eğitim alanında yardımda bulunan hayırseverler onuruna yemek verdi. Karahayıt Colossae Termal Otel’de düzenlenen yemeğe Vali Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, hayırseverler ve davetliler katıldı.

Denizli’ye yapılan her şey ülkemizi ilgilendiriyor


Vali Abdülkadir Demir gecede yaptığı konuşmada, Denizli’de yapılan birçok işlerin Türkiye’yi ilgilendirdiğini söyleyerek, “Bu kent sadece kendisi için yaşayan bir kent değil. Biz biliyoruz ki Denizli’de üretilen her şey bu ülkenin geleceğine doğrudan katkı anlamında çok önemli görevler doğuruyor. Bu kentte yaşayan yöneticiler ve bu kentte üreten işadamları aslında sadece bu kente katkı sağlamış olmuyorlar. Sizler işadamları olarak yıllardır yurtdışına gidip geliyorsunuz. 20 yıl önceki Türkiye ile şu anki Türkiye’yi en iyi karşılaştıracak olan sizlersiniz. Ülkemiz her geçen gün iyi konuma geliyor. Türkiye sadece kendisi için değil, bölgesi içinde çok önemli. Pek çok konuda ne söyleyeceği dikkatle izlenen ülke konumunda. Denizli’de Türkiye’de aynı durumda. Dolayısıyla bu şehirde yaptığımız her şey doğrudan ülkeyi ilgilendiriyor” dedi.

Geleceğimiz için eğitim önemli

Türkiye’nin geleceğinde eğitimdeki başarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Demir, “Hangi sektöre bakarsak bakalım, eğer eğitimde başarılı olamıyorsak, diğer başarıların uzun süreli ve sürdürülebilir olması mümkün değildir. Dolayısıyla bu kentte eğitim hiçbir kentte olmadığı kadar önemli. Hayırsever işadamlarımız da bu işin farkına varmış durumda. Sizlerin katkısı, dille telaffuz edilecek kadar kolay bir iş değil. Denizlililer ‘ben bu kentte yaşıyorsam ben bu kente katkıda bulunmak zorundayım’ düşüncesi içinde. Ben çok işadamı biliyorum ki, kazandığı paranın yanında bu da yapacağım okul için diye birikim yaparak hazırlık yapıyor. Bunlar tarife sığacak bir iş değil.” diye konuştu. Başarıyı izleme ve geliştirme projesinin meyvelerini almaya başladıklarını sözlerine ekleyen Vali Demir, “Bu yıl eğitimde Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (DEBİP) kapsamında hem veli hem öğrenci hem de öğretmenlerimizin tamamını bir araya getirerek çok önemli bir takip çalışması yapıldı. Bunun ilk meyvelerini alıyoruz. Denizli YGS’de Türkiye üçüncüsü oldu. Bu aynı zamanda hepimize bir sorumluluk daha getirdi. Üniversite ikinci basamak sınavı (LYS) ve SBS sınavlarının başarılı geçmesi için hepimiz takipteyiz. Bu başarıda sizlerin desteği de ayrı bir moral veriyor” diye konuştu.