Denizli’de İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, kentin eğitim ve öğretimdeki başarısını bir basamak daha yukarıya çıkartmak için okul müdürlerinden öğretmene kadar birlik içinde çalışacaklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta göreve başlayan İl Müdürü Akgül, ilk toplantısını ilçe milli eğitim müdürleri ve merkezde görev yapan okul müdürleriyle yaptı. Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda, gerçekleştirilen toplantıya Eğitim Denetmenleri Başkan Vekili Mehmet Şentürk, Müdür Yardımcıları Mehmet Kıvrak, Mevlüt Kocatürk, Reşat Erdoğan’da katıldı. Denizli’nin eğitim göstergelerini incelediğini, çok güzel ve iyi istatistikî veriler olduğunu gördüğünü anlatan Müdür Akgül, “Denizli’de siz eğitim yöneticilerimizin görüş, öneri ve yaklaşımlarınızla hep birlikte ilimizin başarısını artırmaya çalışacağız.
Okullar yöneticileri ile tanınırlar. Okuldaki huzur, güven birliktelik, başarının yüksek ve ya düşük olması her zaman liderlerle eşleştirilir. Değişime mutlaka açık olmalıyız. Değişim olmaz ise gelişim olmaz. Kısa zaman içerisinde yaptığım incelemelerle, aldığım bilgilerle çok büyük bir sıkıntı olmadığını gördüm. Bizler Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, sizler ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri olarak, eğitimin temel konularında hedeflerimizi belirleyeceğiz, stratejik planlarımızı yaparak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Denizli’nin avantajlarından biri de hayırseverlerimizin birer eğitim sevdalısı olmasıdır. İlimizle ekonomik olarak aynı durumda olan ilere göre hayırsever bakımından daha da zenginiz. ” Diye konuştu

Velilerin eğitimi de önemli

Denizli’de öğrenci velilerinin eğitim konusunda bilinçli olduklarını gördüğünü söyleyen Müdür Akgül, “Eğitim de öğrenci, veli, öğretmen üçlü saç ayağı her zaman olması gerekmektedir. Veli eğitimine de önem verdiğimiz sürece, onları eğitim sürecinde daha aktif kılabiliriz. Eğitimde öğrenme-öğretme sürecinde asli unsur öğretmendir. Öğrencileri hayata hazırlayan, onlara bilgi yükleyen, Türk milli eğitiminin genel ilkeleri doğrultusunda onlara şekil ve kıvam veren öğretmenlerdir. Öğretmenlerimizi üzmeyelim, ezmeyelim ve onların moral-motivasyonunu yüksek tutalım ki onlardan en verimli sonuçları alabilelim. Bu şekilde gönüllü ve coşkulu pozitif bir şekilde derse girerek çocuklarımıza daha çok şeyler verebileceklerine inanıyorum. Eğitim yöneticileri olarak, mesai arkadaşlarımızla karşılıklı güven ortamlarını sağlayarak çalışmalıyız. Bu da dürüstlük ve karşılıklı saygı ile gerçekleşir. Yönetimsel anlamda; hizmet ürettiğiniz, iş ürettiğiniz ve gayretli olduğunuz sürece müdürlük olarak daima arkanızdayız. Hep birlikte ilimizdeki eğitimsel anlamdaki güzel verilerimizi daha da yukarı taşıyacağız.” dedi.