TÜBİTAK tarafından düzenlenen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı şampiyonları ile Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda Türkiye’ye madalya kazandıran öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

 Servergazi Lisesi öğrencileri aldıkları 2 gümüş 4 bronz madalya ile en fazla madalya alan okullardan biri oldu. Hüseyin Sakıp Karakılıç Kimya dalında gümüş, Serranur Çetin Biyoloji dalında gümüş, Halil İbrahim Yanık Kimya dalında bronz, İbrahim Uygun Matematik dalında bronz, Feyzanur Duman ve M Saim Elma ilköğretim matematik alanında bronz madalya kazandılar.

Denizli İşadamları Derneği (DİAD)'nde düzenlenen basın toplantısında Servergazi Eğitim Kurumları genel müdürü Recep Ali Yalçın geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını ifade etti. Yalçın, "Servergazi Liselerinde bu öğrencilere ait özel bir çalışma mekânı bulunuyor. Okulun bir katını bilim olimpiyat çalışmalarına ayrılmış durumda. Olimpiyat çalışmalarını mesaisinin büyük bir kısmını olimpiyat çalışmalarına ayıran öğretmenler yürütüyor. Recep Ali Yalçın bu vesile ile de madalyaların alınmasında emeği geçen öğretmenleri Güngör Canbulat, Kurbani Kaya ve Erdal Ak’a teşekkür ediyorum" dedi.

Bilim Olimpiyatlarında madalya alan öğrencilerin hedefi geleceğin bilim insanı olmak. Alanlarında en iyi olmayı hedeflediklerini söyleyen öğrenciler bu doğrultuda şimdiden çok çalışmak zorunda olduklarının farkında olduklarını ifade ettiler.
Gümüş madalya alan Hüseyin Sakıp Karakılıç'ın babası Kazım Karakılıç da bu başarı için oğlunun ve arkadaşlarının çok çalıştığını bunun sonucu olarak böyle bir başarıya imza attıklarını belirtti. Karakılıç, " Yarışmaya katılan, madalya alan almayan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Emeği geçen öğretmenlerine ve Servergazi Liseleri'ne teşekkür ediyorum." dedi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın (BİDEB) düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları ile Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları’nda final heyecanı Ankara’da yaşandı. Bilim olimpiyatları için nisan ayında yapılan birinci aşama sınavlarına başvuran 10 bin 396 öğrenciden 282’si, Matematik Olimpiyatı’nda ise 5 bin 120 öğrenciden 51’i Ankara’daki ikinci aşama sınavlarına katıldı. Bilim Olimpiyatları bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya ve matematik alanlarında yapıldı. Bilim ve Matematik Olimpiyatları’na katılan öğrenciler, 24-25 Kasım’da ODTÜ, TOBB-ETÜ ve Bilkent Üniversitelerinde düzenlenen teorik ve uygulama sınavlarında yarıştı.

Ulusal olimpiyatlarda dereceye giren öğrenciler, MEB Şura Salonu’nda düzenlenen törende açıklandı. Sonuçları heyecanla bekleyen öğrencilerden madalya kazananlar ödüllerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın elinden aldı. Törende 2012 yılındaki Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda Türkiye’ye madalya kazandıran öğrencilere de ödül verildi.