Denizli'de Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nde okuyan Aysu Sayın ve Erdil Güleç hazırladıkları 'Denizli'nin ilk çağlardaki tekstil üretimi ve tekstil ihracatı' adlı proje ile TUBİTAK Araştırma Projeleri yarışmasının bölge sergisine katılmaya hak kazandılar. Öğretmenleri Ali İlhan Gülek'in yönetiminde çalışan öğrenciler amaçlarının Denizli'nin bu köklü tarihini tüm halka ve tüm tekstil dünyasına duyurmak olduğunu belirttiler. 
Yoğun bir çalışmanın ardından TUBİTAK Araştırma Projeleri yarışmasının bölge sergisine katılmaya hak kazandıklarını belirten 11. sınıf öğrencisi Aysu Sayın, "Konumuz Denizli'nin İlk Çağlardaki tekstil üretimi ve tekstil ihracatı. Biz projemizle Denizli'nin bu köklü tarihini tüm halka ve tüm tekstil işinde çalışanlara duyurmayı amaçlıyoruz. Tarihimizin tanıtılması ve gelecek kuşaklara artırılması üretimimizi, ihracatımızı arttıracak ve ülke ekonomisine destek olacak." dedi. 
Özellikle tekstilcilerin ilk çağda Roma'ya yapılan ihracatı ve ürün kalitesini öğrenmeleri, onların özgüvenini artıracağını belirten Sayın, "Bu sayede kaliteli ürünler üreten ve yurt dışına açılmaya karar veren firmalar olacaktır. Ekonomimizi daha iyi bir seviyeye getirmek için bunun küçük bir adım olduğu düşünülmemeli, çünkü herkes elinden geleni yaptığı zaman daha iyi yerlere geleceğiz. Biz ufak da olsa buna bir katkımız olsun istiyoruz." dedi. 
Denizli’nin tekstil sektöründeki bugünkü ününü köklü tekstil tarihine dayandırarak açıklamayı ve halkı bu konuda bilgilendirmeyi amaçlıyorlar. Projede bundan 2500 yıl önce tekstil üretimi yapan kentlerden Laodikya, Hierapolis ve Kolossai’yi anlatıyor.