Denizli'de, ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS), 22 bin 947 aday girdi. 

Denizli il genelinde bin 308 salon ve cezaevinde gerçekleştirilen YGS'ye girecek adaylar, 10.00'da başlayan sınavdan saatler önce sınav yerlerine geldi. Yaklaşık bin kişinin sınavda görev aldığı YGS'de, adaylar, kimlik kontrolleri yapılıp güvenlik kontrolünden geçtikten sonra binalara alındı.

Adayların sınav binasına, alyans ve basit toplu iğneli broş ve pet şişe içinde su dışında hiçbir takı dışında hiçbir eşya ve malzeme ile salonlara alınmadığı sınavda, adayların kullanacağı kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler ile ihtiyaç duyabilecekleri şekerleme, peçete ÖSYM tarafından sağlandı.

Geciken adaya polis ekibi yardımcı oldu

Denizli'de sınava geç kalan bir öğrencinin yardımına ise polis ekibi koştu. Sınava geç kaldığı için polis ekibinden yardım isteyen genç, polis ekip otomobiliyle sınava gireceği merkeze geldi. 

Öte yandan, sınav süresince öğrenci velileri çocuklarının başarılı olmaları için okul bahçelerinde dua ederek bekledi.

Adaylara 160 dakike zaman tanınan sınavda, Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru yöneltildi.