Denizli Belediyesi Pamukkale Halk Dansları Topluluğu (PAHOY)’nun açtığı ücretsiz halk dansları kursuna kayıtlar başladı. Ekim sonuna kadar devam edecek kayıt sürecinin için ilk günü, binin üzerinde başvuru yapıldı. PAHOY Halk Dansları Sorumlusu Deniz Semerci, kayıt yaptırmak için gelenlere kurs hakkında bilgi verdi. Kursun yaklaşık sekiz ay süreceğini ifade eden Semerci, “Her biri kendi alanlarında uzman 15 eğitmen, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halk danslarını öğretecek. Kursiyerler, eğitimin sonunda zeybekler, Denizli, Aydın, İzmir, Balıkesir, Kütahya ve Muğla, Teke yöresi, Silifke Anamur, Trakya Roman, Karadeniz Kafkas ve Doğu yöresi oyunlarını öğrenmiş olacak. Hafta içi akşamları Denizli zeybek oyunu, cumartesi günleri çocuk grupları, pazarları da gün boyunca tüm yaş grupları için yedi bölgeye ait oyunlar gösterilecek. Bu arada kursiyerlerin oluşturduğu topluluk, yıl içinde belediyenin düzenlediği etkinliklerde ve resmi törenlerde görev alacak. Ardından Denizli Belediyesi’nin Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde de gösteri yapacak ve yurtdışı festivallere katılacaklar.” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da bütün etkinlikler, kurslar ve çeşitli faaliyetlerinin ücretsiz olduğunu söyledi. Herkesi kurslara davet eden Başkan Zolan, “Belediyenin konservatuvar kurslarından spor okuluna, halk danslarından eğitici kurslara kadar hepsi ücretsizdir. Bu arada kursiyerlerin eğitim sırasında giydikleri eşofmanları da biz karşılıyoruz. Denizli’nin kültür başkenti olabilmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da hazırız. PAHOY sayesinde Denizli’de halk dansları ve folklor güçlü bir şekilde yapılır hale geldi.” diye konuştu.

PAHOY kayıtları, Belediye Konservatuvarı ve PAHOY’a yapılabiliyor. Kurs, ekimin ikinci haftasında başlayıp 2013 Mayıs sonuna kadar devam edecek.