Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında ortaokul ve liselerde gerçekleştirilen bilim fuarlarından birisi olan Dr.Necdet Durmuş Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. 
Dr.Necdet Durmuş Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarına Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan, Şube Müdürü İlhami Taylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Karcı, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ile davetliler katıldı. Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan yaptığı konuşmada, “Etkinliklerin amaçlarına baktığımızda, öğrencilerimizin bilimsel araştırma yapabilmeleridir. Öğrencilerimiz böylelikle içinde var olan ruhu ortaya çıkarabilmektedirler. Eğitim sistemimiz son reformlarla öğrenci odaklı hale gelmiştir. Biz öğretmenler olarak onlara yol gösterici rolündeyiz. TUBİTAK önceki yıllarda fen ve matematik alanında çalışmalar yapmaktaydı. Son dönemde de sosyal alanda da çalışmalar yapılmaya başlamıştır. Emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum ve proje sahibi öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini kutluyorum” dedi. 
Dr.Necdet Durmuş Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda 15 öğretmenin denetiminde 63 öğrencinin 55 projenin sergilendiği belirtildi.