Denizli Belediyesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala servis araçlarını denetimden geçiriyor. Öğrencilerin güvenli şekilde okula gidiş gelişlerini sağlamak için servis araçlarını denetleyen belediye, standarta uygun olmayanlara vize vermeyecek.

Belediye Trafik ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, İncilipınar Kapalı Pazaryeri'nde servis araçlarını kontroldan geçirdi. Araçlarında okul taşıtı levhası, “Dur” işareti ve frene basılınca yanması, kapıların şoförün kontrolunda otomatik açılması, arka cam ve çerçevelerin sabit olması, sağlık çantası ve trafik seti bulunması, 6 aylık periyotlarla yaptırılmış fenni muayene, yangın söndürme cihazı, şoför ve her öğrenci için emniyet kemeri bulunması özelliklerinin arandığı bildirildi. Denetimlere Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Süleyman Erdoğan ve Denizli Servis İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul da katıldı. Başkan Yardımcısı Gökoğlan, öğrencilerin huzur içinde okuldan eve ve evden okula gidebilmesi için gereken tedbirlerin alındığını söyledi. Denetimlerin eğitim öğretim yılı boyunca devam edeceğini belirterek, “İlimizde bu yıl bin 193 servis aracından 400 tanesi okullara hizmet vermektedir. Dolayısıyla her eğitim yılı öncesinde tüm okul servisi araçlarımızın fiziki ve teknik anlamda eksikleri olup olmadığı konusunda denetimler yapılmaktadır. Bu denetimler, yıl boyu devam etmektedir. Eğitim yılının kazasız belasız geçmesi dileğiyle tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Oda Başkanı Umul da hem fazla öğrenci taşımaması yönünden hem de eksikliklerin giderilmesi için denetimlerin önem arz ettiğini kaydederek, velilere özellikle kaçak servis taşımacılığının önüne geçilmesi ve güvenli taşımacılık için "S" plakalı araçların servis olmasına dikkat etmeleri çağrısında bulundu.