Denizli’de yöneticilerin niteliğini arttırmak, toplumun özellikleri ve ihtiyaçlarına göre bireyleri yetiştirmek amacıyla okul müdürleri, müdür yardımcıları ve eğitim denetmenleri, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nde tezsiz yüksek lisans öğrenimi görecek. Denizli Valiliği, PAÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen programın protokolü imzalandı. Valilik makamındaki protokol törenine Vali Abdülkadir Demir, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül katıldı.

Burada bir konuşma yapan Rektör Bağcı, üniversite bünyesinde şu ana kadar Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere üç enstitü bulunduğunu, bu yıl Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün de hizmete alındığını söyledi. Enstitüye yüksek lisans ve doktora için öğrenci alacaklarını ifade eden Bağcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan anlaşmadaki amaçlarının, kaliteli eğitimci yetiştirmek olduğunu belirtti. Prof. Dr. Bağcı, “Sadece öğretmen değil, öğretmenleri yetiştirecek ve geleceğe hazırlayacak yöneticileri de nitelikli bir şekilde yetiştirmek amacıyla bu programı açtık. Bölgemizdeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul müdürleri, müdür yardımcıları ve eğitim denetmenlerini de mezuniyet sonrası eğitim programlarına almak istiyoruz.” dedi. Bağcı, gelecek dönem din görevlilerini de mezuniyet sonrası eğitim programına almak istediklerini söyledi.

Vali Demir de hangi meslek dalında olursa olsun çalışanın, alanından mezun olduktan sonra ilave bir eğitim alması, işinin gereği olan donanıma sahip olmasının önemli olduğunu vurguladı. Protokolün eğitimin geleceği açısından önemli bir adım oluşturduğuna dikkat çeken Demir, “İlimizdeki eğitim çalışmalarıyla ilgili olarak çok önemli bir başlangıcı, birlikte imza altına alıyoruz. Bu imzayla PAÜ Eğitim Fakültemiz'e bağlı enstitüde, eğitim alanında yöneticilik yapan çalışanlarımız, üniversite bünyesinde yüksek lisans yapma imkânına sahip olacak. Protokolün birinci aşaması, okul yöneticilerini ve eğitim denetmenlerini kapsamaktadır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra protokol Vali Demir, Rektör Bağcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Akgül tarafından imzalandı. Protokol gereği ALES'te 50 ve üzeri puan alanlarla programa ilişkin genel şartları taşıyan il sınırları içindeki okul müdürleri, yardımcıları ve eğitim denetmenleri, tezsiz yüksek lisans yapabilecek.