Denizli'de pilot okul seçilen Hilmi Özcan Anadolu, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilgiler ve Aydem Fen liselerinde, 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı. Göveçlik'teki Hilmi Özcan Anadolu Lisesi'ndeki dağıtım törenine Vali Abdülkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, hayırsever işadamı Hilmi Özcan, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Vali Demir, FATİH projesi çerçevesinde tablet bilgisayar dağıtımının başladığını belirterek, "Gelişmiş ülkelerin cesaret edemediği bir proje. Türkiye, büyük hedefleri olan bir ülke. Bu hedeflere ulaşmak için gençlerin, rekabet edebilecek çapta yetişmesi gerekiyor. Çağımız bilişim, bilgisayar ve iletişim çağı. Tablet bilgisayara kavuşan öğrencilerimiz mezun olduktan sonra dünyanın bu konuda nerede olacağını kimse bilmiyor, her şeye hazırlıklı olmamız gerekir." dedi. Hükümetin tablet bilgisayarlı eğitim konusunda büyük bir cesaret ve fedakârlık gösterdiğini belirten Demir, "Hükümetimize ve yetkililere teşekkür ederiz. Denizli sanayisi, turizmi ve ticaretiyle sürekli gelişen bir şehir ancak diğer illerden bir farkımız var. Bu tabletleri, Babadağ ilçesinden çıkmış bir ailenin çocuğu üretiyor. Ahmet Nazif Zorlu'nun sahibi olduğu Vestel şirketi tarafından üretilmesi çok önemli. Bu yüzden Denizli olarak hepimize daha önemli görevler düşüyor. Çalışanlar için bir engel yok. Öğretmenlerimizin işi daha da zorlaştı, artık onlar da hazırlıklı olmak zorunda." diye konuştu.

Daha sonra Vali Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Akgül ve işadamı Özcan, tablet bilgisayarları dağıttı. Demir, bir sıraya oturarak öğrencilerle birlikte coğrafya dersini dinledi.