Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Çınar Meydanı’na gelerek Mangala oyununu tanıtmak amacıyla etkinlik yaptı.
   Etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Oyunu öğretmek isteyenler, okul öğrencilerinin rakipleri oldu. Gün boyu devam edecek etkinlikle yüzlerce kişinin Mangala’yı öğrenmesi hedefleniyor.
Okul öğretmenlerinden Sibel Toka ve İsmail Altun, Mangala oyunu hakkında bilgi verdi. Sibel Toka, bir televizyon programında yayınlanan dizide oyunu Kanuni Sultan Süleyman ile Mustafa’nın sahnede oynamasıyla gündeme geldiğini belirterek, ‘Eski bir Türk oyunu Mangala’yı gündeme getirdik. Bu oyun ilk defa muhteşem yüzyıldan çıktı. Orada Kanuni Sultan Süleyman ile Mustafa’nın oynadığı bir oyundu. Bunu çocuklarımıza ve halkımıza neden tanıtmıyoruz diye başlattık. Çocuklar internet ortamından uzaklaşıp oyun oynasınlar sosyalleşsinler diye düşündük. Bu oyun her yerde oynanabilir. 6 tabak ve 48 fasulye tanesiyle bile oynanacak bir oyundur.
   Tabi biz bu oyunu Denizli geneline yaymaya çalışırken Denizli Belediyesi de bize yardımcı oldu, destek oldu. Bu nedenle hedefimize ulaşmak için büyük yol kat ettik. Umarım hedefimize de ulaşacağız.’
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, Denizli Belediyesi’nin eski Türk oyunlarını yeniden canlandırıp nesiller boyu oynanmasına aracılık ettiğini belirterek, ‘Bu kapsamda Türkiye’de ilk ve tek Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksini yaptık. AK Parti Milletvekilimiz Nihat Zeybekci’nin girişimleriyle Denizli’miz böyle büyük bir komplekse sahip oldu. Yakında Geleneksel Türk Spor Oyunları Festivali’ni de düzenleyeceğiz. Mangala oyununun da ilimizde benimsenmesi için okulumuza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz’ dedi.