Denizli’de iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Salı günü Çameli, Beyağaç ve Kale ilçelerinde tatil edilen okullardan sonra Çarşamba günü valilik tarafından yapılan yazılı açıklama ile Sarayköy ve Buldan ilçeleri dışındaki tüm ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu. Perşembe günü ise Çivril, Çal, Baklan, Güney, Tavas, Bekilli, ilçeleriyle Akköy ilçesine bağlı Belenardıç ve merkeze bağlı Gözler ile Altındere köylerinde okullar bir gün daha tatil olacak.

Yoğun kar yağışı nedeniyle il ve ilçe merkezlerinde kar kalınlığı 15 santimetreyi geçti. Yüksek kesimlerde ise kar kalındığı yaklaşık 40 santimetreye ulaştı. Kale ilçesinde de 32 yıl aradan sonra etkili olarak yağan kar nedeniyle kar kalındığı ilçe merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı. İlçede kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle il genelinde kapalı köy yolu bulunmuyor. İl Özel İdaresine bağlı ekipler yoğun kar yağışının devam ettiği bölgelerde 18 iş makinesi, 10 araç ve 35 personelle çalışmalarını sürdürüyor. İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, il genelinde kapalı köy yolunun bulunmadığını söyledi. Denizli Belediyesi’ de, dün öğlen saatlerinde başlayan kar yağışında, yolların kapanmaması amacıyla 132 iş makinesi, kamyon ve araçlar ile 560 kişiden oluşan personelle karla mücadele ediyor. Denizli Belediyesi, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, Park Bahçeler, Çevre Koruma başta olmak üzere tüm birimlerde nöbetçi birimler oluşturarak karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Yollar açık tutulmaya çalışılıyor

Belediye karla mücadele ekipleri tarafından Denizli-İzmir, Denizli-Ankara ve Denizli’yi Antalya ve Muğla’ya bağlayan şehirlerarası karayolu ile ana arterler ve yüksek kesimlerde yol açma, temizleme ve yolda kalan araçları kurtarma çalışmasına ağırlık veriyor. Denizli’nin kent içi ulaşımının yanında Şirinköy, Yenişehir, Gümüşler, Bağbaşı gibi kent merkezine yakın yerleşim birimlerinin bağlantı yollarında ve şehirlerarası yollarda tuzlama yapılıyor. Denizli Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de vatandaşların yoğun olarak kullandığı caddeler başta olmak üzere kamu kuruluşları girişlerini ve kaldırımları, kardan temizlemeye çalışıyor. Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör “132 iş makinesi, kamyon, greyder ve araçlar ile 560 personelimiz, karla mücadele çalışmasını sürdürüyor. Bizim için şuan 3 şehirlerarası arteri açık tutmak çok önemlidir. Buralarda yoğun çalışıyoruz. Cankurtaran, Bağbaşı ve Servergazi mahalleleri gibi bölgeler de ise iş makinesi ve greyderlerimiz var. Şuanda yollarımızın açık kalması ve buzlanma olmaması amacıyla özellikle ana arterlerde yoğun bir çalışma var” dedi.

32 yıl aradan sonra yoğun kar yağışı

İki gündür eğitim ve öğretimin yapılamadığı Kale ilçesi de yoğun kar yağışından en fazla etkilenen ilçeler arasında. 32 yıl önce ilçeye bu yoğunlukta kar yağdığını belirten Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “İlçemize iki günden bu yana yoğun olarak kar yağışı devam ediyor. Dün ilçemizde okullar tatil edilmişti. Gecede anonslar yaparak okulların bugünde tatil olduğunu halkımıza duyurduk. İlçe merkezimizdeki kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. İlçemizin yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Belediyemize bağlı ekipler karın başlamasından itibaren ilçe merkezinde ve köylere ulaşımı sağlayan bağlantı yolları üzerinde 10 iş makinemizle kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. İlçemizde kar yağışı aralıklarla devam ediyor” diye konuştu. Meteoroloji Müdürlüğü tarafından da etkili kar yağışının aksam saatleri itibariyle sona ermesinin beklendiğini duyurdu. Çamlık Mesireliği, İncilipınar ve Adalet parkında ise Denizlililer kartopu oynayarak karın tadını çıkartıyor.