Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Feyza Duman başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Denizli ve Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Feyza Duman’ın da yer aldığı Türkiye Balkan Matematik Milli Takımı, Yunanistan’da düzenlenen 32. Balkan Matematik Olimpiyatları’nda Türk Milli Takımı 21 Ülke arasında en çok madalya kazanan ülke olarak takım halinde birinci oldu.

Özel Servergazi Fen Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş, “Bilim olimpiyatlarının zorlu bir süreç olduğunu ancak geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor olmanın bilincinin öğrenci ve öğretmenleri rahatlattığını söyledi. Öğrencilere, ailelerine ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür eden Gümüş; Feyza’nın başarılarıyla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Türkiye’ye ve Denizli’ye böyle bir başarı yaşattığı için mutlu olduğunu söyleyen Feyza Duman, ise “Bundan sonra ki hedefim yazın Tayland’da yapılacak Dünya Matematik Olimpiyatlarında madalya alarak Denizli ve Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Bu başarımda okulumun ve ailemin büyük katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Olimpiyatta gümüş madalya kazanarak Yunanistan’da Türk bayrağını dalgalandıran Feyza Duman , Son yıllarda Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı EGMO’da 2013 yılında Bronz, 2015 yılında Gümüş Madalya, Junior Balkan Matematik Olimpiyatlarında Altın Madalya, Tübitak Ulusal Matematik Olimpiyatlarında 2 Bronz, 1 Gümüş Madalya alarak bir çok başarıya imza attı.

Denizli, Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın ‘’Servergazi Eğitim Kurumlarının ilim, irfan sahibi insanlar yetiştirerek Türk Bayrağını yurt dışında gururla dalgalanmasını sağladığını söyledi. Yalçın, “Bütün ülkeye bu gururu yaşatan öğrencileri Servergazi Okulllarından bugün çıktığı gibi yarın da çıkacak, Feyza’nın bu başarısıyla gurur duyuyoruz, Servergazi okullarının bu tür başarılarının bundan sonra da artarak devam edeceğini biliyoruz” diye konuştu.