Denizli Özel Servergazi Lisesi öğrencileri, İstanbul’da Özel Darüşşafaka  Lisesi’nin düzenlediği Türkiye geneli  lise öğrencilerinin katıldığı 6. Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye 1.si ve Türkiye 3.sü olarak başarılarına yeni bir halka ekledi. 
Denizli'deki Özel Servergazi Lisesi öğrencileri, İstanbul, Bursa,Kayseri, İzmir Adana,Edirne vb. gibi ülkemizin farklı illerinden lise öğrencilerinin katıldığı İstanbul Özel Darüşşafaka Lisesi tarafından organize edilen Matematik Araştırma Proje Yarışmasında  100’lerce proje arasından ilk 30 final proje arasına davet edildi. 3 günlük sergi boyunca Türkiye’nin önemli üniversitelerinin seçkin bölüm başkanları ve akademisyenlerinden oluşan jüriye sunum yaptılar.Sergi ve sunum sonunda ''Düzlemde Oluşabilecek Maksimum Bölge Sayısı ‘’ Projesi ile İzzet Emre Küçükkaya Ahmet Hakan Mirza Türkiye 1.si oldular. ‘’ Eşitsizliklere Genel Bir Yaklaşım, Üslerin Dağılımı Eşitsizliği’’ projesi ile Sema Çekiç ve Esmanur Eraslan Türkiye 3.sü oldular. 

Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş, “Ulusal Matematik Proje Araştırmaları  Yarışması'nda madalya alarak okulumuzu zirveye çıkaran Türkiye 1.liği ve Türkiye 3.lüğünü Denizlimize armağan eden ,okulumuzu  başarıyla temsil eden öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimiz Kurbani Kaya  Bey'i kutuluyorum.” dedi.
Yarışmada Türkiye 1.si olan öğrencilerden birisi olan  Ahmet Hakan Mirza ise, "Aldığımız başarıdan dolayı çok mutluyuz. Finalist olunca çok heyecanlandık. Aylarca projemizi yapmak için çalıştık. Başta ailem olmak üzere okulum ve öğretmenlerimiz bizi destekledi.” şeklinde konuştu. Danışman öğretmen Kurbani Kaya  ise, "Finalist olduğumuzu öğrenince çok sevindik. Öğrencilerimizle proje için tüm hazırlıkları özenle yaptık. 2 projemizinde ödül alması 1. Ve 3. olmamız bizleri çok mutlu etti.” diye konuştu.
YARIŞMA ÖDÜLLERİ ŞU ŞEKİLDE:
BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ:  1500 TL,
İKİNCİLİK ÖDÜLÜ:     1000 TL,
ÜÇÜNCÜLÜK  ÖDÜLÜ:  750 TL,

“GENÇ SALİH ZEKİ” JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: 1000 TL
TEŞVİK ÖDÜLÜ: 500 TL