Denizli eğitimde diğer illere model olmasının ardından şimdi de tercih danışmanlığında da çevre illere model olmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminde görevli Rehberlik ve psikolojik Danışma Uzmanı Dr. Erkan KAVAS Düzce iline giderek bu ilde görev yapan 29 rehber öğretmene tercih danışmanlığı eğitimi vermişti.
Şimdi de Denizli’ye komşu illerden gelen öğretmenlere DEGDER toplantı salonunda tercih danışmanlığı eğitimi verdi.. Eğitime İzmir, Isparta, Afyon, Burdur, Antalya, Manisa, Aydın, Muğla illerinden gelen ve bu illerdeki eğitim gönüllüsü derneklerde faaliyet gösteren rehber öğretmenler katıldı. İki gurup halinde eğitime alınan rehber öğretmenler eğitimin verimli geçtiğini, Denizli’de yapılan tercih danışmanlığı hizmetini modelleyerek kendi illerinde de aynı hizmeti vermeye başlayacaklarını belirtti.

Eğitimler hakkında bilgi veren Dr. Erkan KAVAS; Bilgi paylaştıkça artar düşüncesinden hareketle talep eden herkese yardımcı olduklarını, önemli olanın samimi ve gönülden ülke insanına hizmet götürmek olduğunu belirtti. Kavas tercih danışmanlığı eğitiminde bu yıla özel tespitlerini de paylaştıklarını ve eğitime katılan tüm öğretmenlere tercih robotu verdiklerini sözlerine ekledi.