Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED)’nun projesiyle eğitim almak için Türkiye’ye gelen Somalili doktor ve hemşireler, Denizli Sağlık Derneği (DESADER)’ nin misafiri olarak Denizli’ye geldiler. Somalili 11 kişilik doktor ve hemşire grubu Pamukkale’yi gezerek stres attı.
DESADER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Abdi CANAN, Somali’deki üniversitelerde yetişen doktorların ihtisas yapabileceği bir yer olmadığını için ülkemize geldiklerini belirtti. Canan, bağlı olduğumuz Federasyon olan ESAFED ( Ege Uluslar arası Sağlık Federasyonu) ve Kimse Yok mu Derneği’nin yaptığı hastanenin Somali’de ilk eğitim hastanesi olacağını belirterek, misafir sağlıkçıların hem Türkçe öğrenmeleri hem Türkiye’yi tanımaları hem de oradaki eğitim seviyelerinin ölçülebilmesi için yaklaşık iki aydır ülkemizde eğitim aldıklarını anlattı. Aralık ayının başında hastanenin açılacağını düşünüyoruz, hastane açıldığında, bu arkadaşlar en azından belli bir eğitimi alıp hastanede görev alacaklar” dedi.
Somalili doktor ve hemşireler de yaptıkları açıklamada, aldıkları eğitimin değerini bildiklerini ve mutlu olduklarını belirterek, yoğun bir eğitim programı geçiriyoruz bu yoğunlukta fırsat buldukça Türkiye’nin değişik yerlerini tanıma ve gezme imkânı buluyoruz. Türkiye’deki Pamukkale gibi güzellikleri gördükçe kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Denizli Sağlık Derneği (DESADER) ‘ne Denizlili misafirperver doktorlara çok teşekkür ediyoruz diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.