Kurulduğu günden bu yana başarılarına her geçen gün yenisini ekleyen ODTÜ okulları, öğrencileri geleceğe hazırlıyor. ODTÜ Okul Müdürü Kenan Ömeroğlu, Denizli halkına ODTÜ’yü tercih ettiği için teşekkür etti.

2015-2016 Eğitim-öğretim sezonu öncesi yeni eğitim yılına ilişkin konuları değerlendirmek amacıyla bugün düzenlenen basın toplantısında ODTÜ Okulları'nın geleceğe ait planları konuşuldu. Ortaokul ve Liseden Sorumlu Müdür Yardımcısı Emel Samanlıoğlu ise yaptığı açıklamada şunlara değindi: “Okulumuz ODTÜ Rektörlüğüne bağlı olarak 1998 yılında kurulmuş bir vakıf okuludur. Okulumuz Denizli halkının bildiği gibi çok önemli başarılara imza atmış Denizli’de birçok ilki gerçekleştirmiş okuldur. ELT seminerlerimiz her yıl gerçekleşmektedir. Öğretmenlerimizi eğitmeye yönelik hazırlık sempozyumlarımız her sene gerçekleşmektedir. Bunun dışında düzenli olarak öğrencilerimiz yurtdışı bağlantılı projelere katılarak yurtdışına gitme fırsatı yakalamaktadırlar. Her platformda başarıyla adımızdan söz ettirmekteyiz. TEOG başarılarımızda geçtiğimiz iki yıl süresince oldukça güzeldi. Çok yüksek puanlarla ve çok yüksek sıralamalarla istediği yerlere giren mutlu öğrencilerimiz oldu. ODTÜ nün lisesi iki yıldır hizmet verdiği içinde çok güzel okulları kazanmalarına rağmen o okullara gitmeyip okulumuzda devam eden ODTÜ’nün lisesini tercih eden öğrencilerimizin olması bizi ayrıca mutlu etti. Bu yılda çalışmalarımız aynı güzellikte ve katlanarak, artarak devam edecektir.”

EĞİTİME 16 EYLÜL’DE BAŞLADIK
Anasınıfı Zümre Sorumlusu Burcu Yavaşal, 2015 2016 eğitim öğretim yılının anasınıfı oryantasyon dönemine 16 eylül’de başladıklarını belirterek devamında şöyle konuştu: "Çok eğlenceli, uyum ve adaptasyonun gerçekleştiği güzel bir üç gün geçirdik. Çocuklarımızla okula hazır olmasının heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. ODTÜ Okullarının en temel yeri olan anaokulunda çocuklarımızın mutluluğu bizi mutlu ediyor. Bütün öğrencilerimize yıl boyunca başarılar diliyorum." 14 İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ YER ALIYOR 14 İngilizce öğretmenin yer aldığı ODTÜ Okulları'nda 3 tane almanca 1 tanede İspanyolca öğretmeni yer alıyor. Denizli'de Türkiye'de seslerini duyurmak istediklerini belirten ODTÜ ortaokul İngilizce sorumlusu Zeynep Akkaş ve İlkokul İngilizce sorumlusu Yeliz Ekiz, "Öğrencileri uluslararası geçerliliği olan sınavlara yönlendiriyoruz. Okulumuzda yabancı dil ders ağırlığı çok fazla. İngilizceyi ana dili gibi bilen öğrenciler yetiştiriyoruz. Üniversiteye geçişlerde öğrencilerin hazırlık atlama sınavlarında başarılı olmalarını hedeflediğimiz için güçlü akademik bir program yapıyoruz. Anasınıfından başlayan İngilizce eğitim sistemimiz var öğrencilerin yaş gruplarına göre düzenlenmiş zengin bir etkinlik ve materyal ortamımız sayesinde öğrencilerimize İngilizceyi sevdirerek temelden güzel bir eğitim olanağı sağlıyoruz. İlkokula başladıklarında kendilerini İngilizce olarak ifade etmeleri için çocuklar için hazırlanan özel bir eğitim programı sayesinde kendilerini ifade etmelerini sağlıyoruz. Haftada 9 saat İngilizce eğitimi veriyoruz. 4 sınıflarda 10 saat İngilizce eğitimi olacağı sağlıyoruz" dediler.