Denizli Belediyesi, belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içerisindeki tüm ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında eğitim gören 3, 4, 5, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine karne hediyesi olarak kitap dağıtıyor.
Anafartalar Lisesi’nde başlanan kitap dağıtımının ilk gününe Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül katıldı. Karnelerini almadan hediyelerini alan öğrenciler tatil sevinci yaşadı. Başkan Zolan, öğrencilere hediyelerini bizzat kendisi verdi. Hafta sonuna kadar sürecek dağıtımla bütün öğrenciler karne hediyesi kitaplarına kavuşacak.
Öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Zolan, kitaplarda Denizli’ye büyük hizmeti geçmiş kahramanların hayatlarının anlatıldığını ifade etti. Zolan, “Eğer biz kendimizi tanımazsak kendi değerlerimizi tanımazsak ve onlara sahip çıkmazsak biliniz ki başkan ülke ve milletlerin değerleri bizim değerlerimiz olur. Başka milletlerin değerleri bizim değerimiz olmayacak. Biz belediye olarak Denizli’de bugüne kadar birçok eser bırakmış iz bırakmış değerlerimize sahip çıkmak ve sizlerinde sahip çıkmasını sağlamak istiyoruz. Biz kendi değerlerimizi öğrendikçe başka ülkelerin değerleri değersiz kalacaktır. İşte bu değerlerimizden bazıları Merkezefendi, Mehmetgazi, Fatma Yıldız’dır. Bu değerlerimiz ve yazar Veli Aykar’ın İstiklal Güneşi Müftü çizgi romanlarını sizlere hediye ediyoruz." dedi.
Müdür Akgül de milli değerlerin önemi konulu konuşma yaptı. Kitap dağıtımı yapılmayan öğrencilere de tişört, boyama kitabı ve çocuk dergisi gibi çeşitli hediyelerin dağıtılacağı bildirildi. Dağıtım sonunda Müdür Akgül, Başkan Zolan’a “Kitapla Buluşma Vakti ve Değerler Eğitimi” projesine olan desteklerinden dolayı plaket sundu.