Çamlık Köşk restoran da bir araya gelen veliler hem kaynaştılar, hem çocuklarıyla ilgili genel yılın değerlendirmesini dinlediler hem de Nörobilim Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi uzmanlarından Alaaddin Debgici’nin Mutlu Aile Mutlu Çocuk seminerinde çocuk psikoloji ve çocuk eğitimine dair birçok şey öğrendiler.

Nörobilim Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi uzmanlarından Çocuk ve Ergen Danışmanı Psikolojik Danışman Debgici anne babalara çocukluk döneminde anne baba tutumlarının çocuk üzerindeki ve çocuğun kişilik gelişimindeki etkilerinden bahsetti.

Çocukların anne babalarının öğütlerini değil adımlarını takip ettiğini söyleyen Debgici her anne babanın aslında çocuğuna zaman ayırdığını, onunla ilgilendiğini; ama bunu doğru zamanda yapmadıklarında ilginin anlamlı olmayacağını vurguladı. Çocukluk döneminde ilgilenilmeyen çocukların ergenlik dönemine girdiklerinde davranış sorunları sergilediklerini belirten Debgici anne babanın davranışlarında tutarlı olması gerektiğini, çocukla ilgili birçok konuyu önceden planlayıp buna göre davranmaları gerektiğini söyledi.

Çocukluk döneminde dikkate alınmayan olumsuz davranışların ileride daha ciddi problemlere yol açabileceğini vurgulayan Debgici çocuk eğitimin bilinçli şekilde yapılmasını belirtti. Türkiye de anne babalığın ve karı kocalığın öğrenilmediğini spontan yaşandığını belirten Debgici bir insanın hayattaki en önemli rolünün bu iki rol olduğunu ve bu rollerin kesinlikle öğrenilmesi gerektiğine değindi. Çoğu anne babanın çocuğunun gelişim özelliklerini ve gelişim görevlerini dahi bilmediğine değinen Debgici aileleri sık sık bu tür seminerlere katılmaları konusunda uyardı.

Seminer sonunda velilerin sorularını cevaplayıp kitaplarını imzalayan Debgici’ye Hilal Çocuk Kulübü adına plaket takdim edildi.