Nörobilim Aile Danışma Merkezi uzmanlarından Çocuk ve Ergen Danışmanı Alaaddin Debgici, Ahmet Hanifi Paralı Anaokulu tarafından velilere “Mutlu Aile Mutlu Çocuk” konulu seminer düzenlendi. Eğitim öğretimin sadece çocuklarla sınırlı kalmaması gerektiğini düşünen okul yöneticileri veli eğitimlerine önem verdiklerini ifade ettiler. 
Çocuk eğitiminin anne karnında başladığını ifade eden Debgici birçok anne babanın çocuklarını öylesine büyüttüğünü ifade etti. Debgici anne babalığın öğrenilmesi gerektiğini oysa bizim hayatta en önemli rolümüz olan anne babalığımızı hiç önemsemediğimizi belirtti. Çocuklarda görülen birçok davranış sorununun temelinde yanlış anne baba tutumunun yattığını ifade eden Debgici ailelere bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.
Debgici şunları söyledi; “İlk terbiye zorunlu olarak üstlenen anne babanın çocuğa karşı tutumları tutarlı ve bilinçli olursa topluma karşı görevini yerine getirmiş olur. Bu manada Hz Ali efendimizin çok güzel sözü var, çok güzel pedagojik tespittir. Diyor ki evlatlarınız sizin zamanınızdan başka bir zaman için yaratılmıştır. Dünya işlerinde onları yetişecek zaman dilimine göre hazırlamalısınız. Geleceğimizi inşa ederken, istikbalimizin inşasında mimarlarımız çocuklarımızdır. Çocuğun gelişmekte olan kişiliği manevi ve milli değerlerle yoğrulmalı ve ben değil biz duygusu gibi yüksek değerler telkin edilmelidir. Bunu da birinci derecede telkin eden annedir bunun için ‘’Beşiği sallayan el, dünyaya hükmeder’’ boşuna değildir.
Günümüzde çocuklarımıza iyi örnek olmak zorundayız. Sözden ziyade özü temsil etmeliyiz. Tebliğden ziyade temsil noktasında ciddi örnek rol model olmak zorundayız. Çünkü çocuklar anne babalarının aynasıdır. Kendinizi görmek istiyorsanız çocuğunuza bakınız. Çocuk eğitiminde değerle davranış arasındaki uyum ne kadar kuvvetli olursa, her hususta anne babaların, okulda öğretmenlerin, sokakta ağabeylerin, ablaların, diğer büyüklerin bu uyuma dikkat edilirse doğru yol bulunmuş olur; çünkü hayat bir laboratuar. İnsanlar görsel öğreniyor genellikle, çocuk önce taklit ediyor sonra tatbik ediyor. Sadece her istediğini yaparak çocuk yetiştirmeye çalışmak doğru değildir. Madde kişi ve ülkelerin, dünyanın sağlığı sıhhati, barışı için kâfi gelmiyor. Ülkeleri batıran parasızlık değil ahlaksızlıktır. Onun için çocuklara kişilik şahsiyet, doğruluk, güzellik, iyi hasletleri aşılamak gerekir. Bunun için de bunları yaparak öğretmek gerekir; yoksa söz her yerde söyleniyor, asıl bunu davranış haline getirmek önemli, davranış kalıbı şekline sokması önemlidir.”
Debgici seminer sonrası ailelerden gelen soruları cevapladı ve aileler için kitaplarını imzaladı. Seminer sonunda konuşma yapan okul müdiresi Songül Akbulut okul olarak bu tarz seminerlere devam edeceklerini ifade etti ve Alaaddin Debgici’ye katkılarından dolayı teşekkür etti.