Çavuşoğlu Anaokulu İşletme Sahibi Gülnur Güler, anaokulu eğitiminin çocuğun ileride alacağı tüm eğitimlerin alt yapısını oluşturduğunu vee eğitim hayatının temelini teşkil ettiğini söyledi. Çavuşoğlu Anaokulu olarak, geleceğin teminatı çocukların tam donanımlı olarak okul hayatına başlamaları için her ayrıntıyı düşündüklerini, üç dilde eğitimden özel yüzme havuzuna kadar tüm eğitim araçlarını çocuklar için seferber ettiklerini belirten İşletme Sahibi Güler, “Çavuşoğlu anaokulunu 6 ay önce devraldık. 6 yıldır eğitim işiyle uğraşıyorum. Anaokulu eğitimi, çocuğun ileride alacağı tüm eğitimlerin alt yapısını oluşturuyor. Eğitim hayatının temelini anaokullarında atılıyor. Nasıl ki bir ev temelsiz olamayacağı gibi okulöncesi eğitimin de çocuğun ilerleyen hayatında çok önemli yeri sahip olacaktır. Amacımız sadece çocuklara oyun oynatmak ve yemek yedirmek değildir. Toplum için sağlıklı bir birey, özgüven kazanmış, sosyalleşmiş, kendini ifade eden bilinçli bireyler kazandırmaktır. Bir fidan nasıl ki güneş ve susuz yetişmiyorsa, bir çocuk da sevgi şefkat ve ilgi olmazsa büyüyemez. Bunun temeli ailede nasıl atılırsa, fidanın dalları da okulda okulöncesi öğretmeni tarafından sağlanır. Her aileye kendi çocuğun ne kadar değeri ise, öğretmen için de bütün çocuklar o kadar değerlidir. Çocukların gözlerindeki ışıltı yüzlerindeki tebessüm öğretmen için aynıdır.  O ayna öğretmene kendini yansıtır.” Dedi.
Hayata hazırlık
Çavuşoğlu Anaokulu olarak amaçlarının çocukların zihinsel doygunluğunu sağlamak, oyun ihtiyacı karşılamak, hobilerini belirlemek olduğunu vurgulayan Güler, “Kurum olarak çocuklarımızı hayata hazırlamak istiyoruz. Bunu yaparken de çocukların hangi alanda iyi olduğunu gözlemleyerek, ortaya çıkarıp, çocuğun ilerdeki hayatında başarılı olmasını sağlamak istiyoruz. Çocuklarımızın iç dünyasına inip, onlarla empati kuruyoruz. Her çocuktaki farklı bakış açılarını görüyoruz onların hayal dünyasına iniyoruz. Çocuklarda kural çok önemlidir. Elbette ki kurallar anne-babanın ortak kararı olarak belirlenmelidir. Okulumuzun kendine ait kuralları vardır ve bu kurallar sayesinde çocuk gelişir. Hayal dünyasının genişlediği bir döneme girer. Okulumuzdaki eğitici-eğlendirici kitaplar ve yaratıcı oyuncaklar gelişime daha da olumlu katkılar verir. Okulumuzda İngilizce ve Almanca olmak üzere 3 anadilli eğitim vermekteyiz. Çocuk dinler algılar tekrarlar ve öğrenir. Kendini iyi hisseder ve topluma daha kültürlü bir birey olarak çıkar. Kendini ifade edebilen ne istediğini bilen bir bireydir” dedi.
Beslenmeyi oyuna dönüştürüyoruz
Okulöncesine devam eden çocuğun besinlere karşı belirli ve kesin tavırlar koymaya başladığına dikkat çeken Güler, “Çavuşoğlu anaokulu olarak, çocuklarımızın koyduğu bu tavrı kaldırabilmek için onlara uyarıda bulunmak ve onlara ısrar etmek yerine oyunla eğlenceli hale getirerek, besinleri konuşturarak bu süreci atlatmaktayız. Okulumuz psikoloğu tarafından aileye de özel seminerler düzenleyerek onları bu alanda bilgilendiriyoruz. Okulöncesi dönem çocuğun bedensel, zihinsel, duygusal ve toplumsal gelişiminin hızlı olduğu karakter ve kişilik yapısının şekillenmeye başladığı temel alışkanlıkların da çocuğa kazandırıldığı dönemdir. Çavuşoğlu anaokulu çocuğun her yönüyle en iyi yetişmesine özen göstererek çocukta kötü alışkanlıkların oluşmamasına çalışarak, çocuğu en iyi şekilde hayata hazırlar. Okulöncesi çocukta şikayet konusu olan sorunlardan bazıları şöyledir; temel alışkanlıkların kazandırılması, okul fobisi, aşırı hareketlilik, çekingenlik bütün davranış bozukluklarının her birini ve nedenlerini keşfederek, nedenleri ve sorunları öğretmenlerimizin sevgisiyle ortadan kaldırırız” diye konuştu.
Evdeki kadar rahat
Çavuşoğlu Anaokulu olarak çocuklara evlerindeki gibi rahat bir ortam sunmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Güler, “Okul binası içinde kendi havuzumuz vardır. Çocuklarımız daha rahat bir şekilde oyunla birlikte yüzme öğrenirler bunun yanı sıra bahçe etkinliklerimiz kum havuzumuz vardır çocuğun içeride ve dışarıda okuldan nasıl keyif alacağı düşünülmüştür. Çocuk okullu da en az kendi evinde olduğu kadar rahat olmalı ki bir o kadar eğlenceli zaman geçirebilmelidir. Resim atölyesinde resim alanında etkinliklerimiz her geçen yıl artmaktadır. Ebru sanatı karakalem çalışması ve püskürtme çalışması yapılmaktadır. Okulumuz müzik alanında da her müzik aletini çocuklarımıza tanıtmakta olup, onların müziğe olan yatkınlığını ortaya çıkarır. Okulumuzda piyano, çello, yan flüt, gitar ve çeşitli entrümanlar bulunmaktadır. Çocuklar için her imkanı düşündük. Çavuşoğlu anaokulu olarak çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almak için çalışmalarımız devam etmektedir.” Diye konuştu.