Belediye, her yıl 2000 öğrenciyi bir devrin kapanıp bir devrin başladığı Çanakkale’ye götürerek tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirirken, diğer taraftan da Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlar için Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi’ni Denizli’ye getirdi.
   Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi, ilk olarak Bayramyeri Meydanı’nda, vatandaşların ilgisine sunuldu. Müzenin açıldığı ilk gün binlerce kişi, 1915’de yaşanan savaşın hatıralarıyla duygu dolu anlar yaşadı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar da, müzeyi gezerek düşüncelerini anı defterine paylaştı. Başkan Yardımcısı Çınar, Denizli Belediyesi’nin Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşlara bu ortamı yaşatma adına böyle bir müze açılmasına katkı sağladığını belirterek, ‘Bütün vatandaşlarımızı sergiye bekliyorum. Ümit ediyorum binlerce vatandaşımız bu müzeyi gezecek. Müzeyi gezen vatandaşlarımızdan ricamız, buraya gelemeyecek vatandaşlarımıza gördüklerini aktarmasıdır’ dedi.
   Müze, 15 Kasım tarihine kadar 5 farklı yerde açılacak.
   Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi, 1-2-3 ve 4 Kasım’da Bayramyeri Meydanı’nda, 5-6 ve7 Kasım’da İncilipınar Parkı’nda, 8-9 ve 10 Kasım’da Adalet Parkı’nda, 11-12 ve 13 Kasım’da Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi’nde ve son olarak 14-15 Kasım’da Çınar Meydanı’nda olacak