Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Çağırgan beldesinde Özel İdare Müdürlüğü’nce yaptırılan 14 derslikli ilköğretim okulu törenle açıldı. Çağırgan 3. Yörük- Türkmen Şenliği’ninde yapıldığı açılış törenine Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Özkan, Çağırgan Belediye Başkanı Muslu Soyuçok ve Çağırganlılar Derneği Başkanı Himmet Büke ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, açılışta yaptığı konuşmada köylerde eğitim öğretim seviyesini yükseltmek için yeni bina yapımlarına destek olduklarını söyledi. Gürlesin, “Çağırgan beldesi eğitime önem veriyor. Bu okulu 5 aylık gibi kısa bir sürede tamamladık ve eğitim öğretim yılına yetiştirdik. Burada 14 derslik bulunuyor. Çocuklarımızın rahat bir eğitim almasını istiyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.

Vali Yardımcısı Acar da, eğitime önem veren Çağırganlılar'ı kutladığını ifade ederek, " İlköğretim okulları yenilendi. Hayırlı olsun.” diye konuştu. Milletvekilleri Zeybekci ve Uçar’ında kısa bir konuşma yaptığı açılışta cami hoparlörden okunan duanın ardından Fatih mehter takımı bir gösteri sundu. Çağırgan İlköğretim Okulu’nun İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından 971 bin liraya yaptırıldığı öğrenildi.