Denizli'nin tarihi Türk büyüklerinden olan Fatma Yıldız, Servergazi - Mehmet Gazi, Merkez Efendi, Müftü Ahmet Hulusi Efendi, Ahi Sinan, Ahi Tuman ve Özay Gönlüm'ün hayatlarını çizgi roman olarak hazırlayıp ilkokul öğrencilerine dağıtan Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilk dağıtım törenini Osman Özgür İlkokulu'nda yaptı. 

Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Başkan Zolan yaptığı konuşmada, eğitimin sadece bir kuruma bırakılmasının ve o yükü sadece bir kurumun yürütmesinin çok kolay olmadığını belirterek, eğitim için herkesin üzerine düşen vazifeyi yapması gerektiğini kaydetti. Herkesin eğitime destek vermesi gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Çünkü eğitim, ülkenin geleceği demek.Çocukları geleceğe hazırlamak, diğer ülkelerin çocuklarından daha önde, en azından eşit seviyede olması konusunda gayret sarf ediyoruz. Bugüne kadar her türlü fedakarlıkta bulunduk, bulunmaya da inşallah devam edeceğiz" dedi. 

Başkan Zolan çocuklara yönelik konuşmasında, "Bu ülkenin, bu şehrin değerleriyle bilgilenmeniz lazım. Bu noktada bizler de katkı sağlamak üzere; istiyoruz. Şehrimizdeki tüm değerleri, bugüne kadar bu şehre hizmet etmiş büyüklerimizi, kahramanlarımızı sizlere aktararak öğretmek. Geçmişimizi bilmeniz ve bu şehrin, bu ülkenin bedelinin ne olduğunu, kimler tarafından ödendiğini öğrenmek açısından çalışmalar yapıyoruz. Ülkemize ve bayrağımıza daha iyi sahip çıkabilmek noktasında, sizlere ışık olması, sizlere yol gösterici olması noktasında kahramanlarımızla, büyüklerimizle, ecdadımızla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar bir çok kültür yayınlarımız oldu. Sizlere bu yayınları ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz.Sanal dünyada hayal kahramanlar var. Örümcek Adam, Batman gibi. Ama bunlar hayali kahramanlar gerçek kahraman değil. Bu eserlerdeki büyüklerimiz bizim kahramanlarımız. Bizim ecdadımız. Hem gerçek hem de bizim kahramanlarımız" şeklinde konuştu.