Buldan’da temeli 2010 yılında atılan Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükran Erensoy İlköğretim Okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Törene, Vali Abdülkadir demir, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Hayırseverler Fehmi, Mehmet ve Şükriye Erensoy ile davetliler katıldı.
Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir “Buldan ilçemizin Denizli’miz için çok önemli bir ilçe olduğunu. Tarihiyle ürettikleriyle ve yetiştirdiği iş adamlarıyla kendini her zaman fark ettirdiğini, Bu günde bunun mutluluğunu ve işaretini birlikte yaşadıklarını belirtti. Konuşmasına devam eden Vali Demir Müze yapımı istenen 4 Eylül İlköğretim binasının Halk Eğitim  Sergi ve Sanat Evi olarak müze şartlarında Buldanlıların hizmetine sunulacağını söyledi.
Bugün bizim en büyük hazinemiz olan gençlerimizin daha modern ve sağlıklı ortamlarda eğitim alarak büyümesi adına hizmete açacak olduğumuz eğitim birimimiz ile eğitim zincirine bir halka daha eklemenin gururu ve mutluluğu içindeyiz. Eğitime bu değerli katkılarından dolayı Sayın Fehmi Mehmet Şükriye ERENSOY’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” dedi.
    Süleymanlı Gölüne de değinen Vali Demir     “2000 yılında İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Kararıyla 1. Derece Doğal Sit olarak tescil edilen Süleymanlı Yayla Gölümüzün (50 hektarlık bir alanı kapsayan)  doğal şartlarının iyileştirilmesi, korunması, Buldan ve İlimiz turizmine kazandırılması için üç yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar sonucu Sulak Alan Alt Havzası Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Alt Projesi, Turunç Peyzaj Tasarım Planlama Uygulama Proje İnşaat Organizasyon ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. yüklenici firma tarafından toplam 94.000 TL. bedel ile yapılacak mesire alanı düzenlemesi ile yayla turizminin önemli merkezlerinden birisi olması hedeflenmektedir.
    Yüklenici firmaya 13.06 2012 tarihinde iş teslimi yapılmış olup Aralık ayında tamamlanacaktır. Bu proje tamamlandıktan sonra kış döneminde koruma amaçlı imar planını yaparak bilimsel şartlar neyi gerektiriyorsa o şartlara göre düzenleme ve dizayn yapılacak. Yıllardır Buldan’ın ve Denizli’nin hayali olan bu projenin önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanarak Denizli ve Buldan Turizminin hizmetine sunulmuş olacak.” dedi.
Tripolis Antik Kenti kazısı hakkında da bilgi veren Vali Demir, Tripolis bizim için çok önemli orada biliyorsunuz 15 kez el değiştirmiş bir kazı çalışması vardı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından burasının müze kazısı olarak başladığını söyleyen Tripolis Antik Kenti’nde 5 ay önce başlayan çalışmalar hızla devam etmekte, Tripolis basit kurulmuş bir antik kent değil, çok ince detaylar düşünülmüş. Ana caddeler, ara sokaklar, evlerin yerleşimi hepsi planlanmış. Burada 2 bin yıl önce günümüzde kullanılan ızgara sistemi yapılmış. İnsanların içinde yürüyebileceği büyüklükte kanalizasyon sistemi geçiyor. Antik kentteki ana cadde tamamlanma aşamasına gelmiş durumdadır. Bu yıl içerisinde de tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. Burada en büyük müjdenin jeoradar ile yer altı taraması sonucu 2 bin yıllık Antik Pazar ortaya çıkartılmış olup son hızla bu Antik Pazar yerinin temizliği ve restorasyonu yapılacak ve 2013 yılı turizm döneminde burası ziyaretçilerin hizmetine sunulacağını söyledi.
     Konuşmaların ardından hayırsever Erensoy ailesi adına Fehmi Erensoy’a eğitime yaptığı yardım için plaket verdi. Vali Demir ve diğer protokol üyeleri daha sonra açılış kurdelesini kestikten sonra okulu gezdiler.
     Devlet hayırsever işbirliği ile toplam 1 Milyon 257 Bin 238  TL’ye mal olan okula hayırsever Erensoy ailesi 700 bin TL katkıda bulundu. Bodrum+zemin+2 kat olarak inşa edilen Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy İlköğretim Okulu 18 derslikten oluşuyor.