Denizli Nörobilim Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi uzmanlarından Psikolojik Danışman Alaaddin DEBGİCİ “Boşan/MA ve Çocuk” adlı kitabın yazarı Psikolojik Danışman Alaaddin DEBGİCİ çoğu ailede eşlerin karı kocalığı sağlıklı şekilde yürütmeden çocuk sahibi olduğunu böylelikle ayrıca anne babalık rollerinin de sağlıksız işlediğini vurguladı.

Karı kocalığın ve anne babalığın öğrenilmesi gereken birer beceri olduğuna değinen Debgici eşlerin aslında sorunları yüzünden ayrılmadığını sorun çözme becerisine sahip olmadıkları için ayrıldıklarını vurguladı.

Sağlıksız ilişkilerin eş seçimiyle başladığına değinen Debgici insanların körü körüne eş seçimi yaptığını, bir eşte aranması gereken temel özellikleri dahi bilmediklerini vurguladı. Günümüzde artık evlilik öncesi danışmanlığın arttığını vurgulayan Alaaddin Debgici eşlerin kendilerini daha iyi tanımak için de terapiye gelmeye başladıklarını vurguladı. Bunun sorunlar ortaya çıkmadan çözümünü kolaylaştırdığını, kişilik özelliklerinin evliliğe ciddi etkisi olduğunu ifa etti.

Boşanmanın ilişkideki sorunları çözmediğini aksine sadece sorunun farklı bir boyuta taşınmasına sebep olduğunu ifade eden Debgici boşanma öncesi her çiftin mutlaka ciddi bir Aile Terapisi desteği alması gerektiğini vurguladı.

Nörobilim Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi uzmanları olarak herhangi bir kurum veya kuruluştan karı kocalık ilişkisine dair bir seminer talebi geldiğinde ücretsiz gittiklerini vurgulayan Debgici bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak kabul ettiklerini ifade etti. Ayrıca Nörobilim bünyesinde ücretsiz seminerler yürüttüklerini ifade eden Debgici katılmak isteyenlerin Nörobilim Akademi’yi arayarak isimlerini ücretsiz kayıt ettirebileceklerini vurguladı.