Denizli Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünün davetlisi olarak Pamukkale Teknokent'e gelen, projeleri ve çalışmaları hakkında konferans veren, BOR ve Ürünleri konusunda uzman Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Türkiye'nin BOR ile cam, fayans, tuğla ve tekstil materyalleri üzerinde uygulanmasını, atıklarının da çok farklı alanlarda değerlendirilebileceğini vurguladı. Özellikle hidrojenin depolanmasının zor olduğunu, bunun için çok özel bir madde olduğunu anlattı. Bununla ilgili olarak, lityum, rubidyum ve sezyum’da BOR’la beraber bulunduğunu ve zenginleştirilebileceğini söyledi. Son çalışmalarının bunlar üzerine yoğunlaştıklarını ve geleceğin tek maddesinin BOR olduğunu ifade etti. Türkiye'de son dönemde BOR ve bileşikleri üzerine çok sayıda proje üretildiğin, enstitülerin kurulduğunu söyledi. Uzun yılların uğraşları sonucunda bunların başarıldığını, ancak daha alınacak çok yol olduğunu anlattı. Özellikle patent ve ticarileşme konusunda vurgular yaptı ve gençlerin bu konularda çalışmasını ve geleceğin malzemesinin BOR olduğunu izah etti. Onun için akademisyenlerimizin, girişimcilerimizin daha çok çalışıp, Türkiye'de bu konu üzerine ticari ürünlerin sayısının artırması gerekiyor." dedi. 

Programda konuşan Pamukkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yenilikçilik Topluluğu Danışmanı ve Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasalettin Deligöz, davetlerine icabet eden Prof. Dr. Erodğan'a teşekkür etti. 

Pamukkale Teknoloji Transfer Ofisi Yürütücüsü Hüseyin Karakuş, Teknokent'te 79 firmanın bulunduğunu 76 projenin devam ettiğini bunlardan 2 tanesinin patentli olduğunu belirtti. Karakuş, "Akademisyenlerimiz ve girişimcilerimiz bizi lütfen rahatsız edin." dedi. 

Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kenan Çoyan da katılımcılara ve konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Erdoğan'a teşekkür etti.