Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları coşkusu, 11 Haziran'da da Bodrum Antik Tiyatro'da yaşanacak. Türkçe Olimpiyatları Bodrum Tertip Heyeti'nde bulunan Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen, "Hoşgörü, sevgi ve barış, sporun dibinde var fakat olimpiyatların dibinde bu daha fazla var. 10 yıl önce başlayan bu organizasyonu yapanlardan Allah razı olsun." dedi.

Türkçe Olimpiyatları Bodrum Tertip Heyeti'nde yer alan Fenerbahçe'nin eski Başkanı Ali Şen, "Eğitime olan katkı hiçbir diğer işlerle kıyaslanamaz. Hoşgörü, sevgi ve barış, sporun dibinde bu var fakat olimpiyatların dibinde bu daha fazla var. Sevgi, hoşgörü ve barış, bu üç vasfa sahip olmayan hiçbir yerdeki gençlik o ülkenin geleceğinin temellerini atacak olan gençlik bu vasıflarda olmazsa başarılı olamaz. Dünyanın 135-140 ülkesinden getirip buraya gelmeleri hoşgörüyü, sevgiyi, barışı tatmaları, kol kola girmeleri çok büyük bir başarı. Bunu kim akıl ettiyse 10 yıl önce başlayan bu organizasyonu yapanlardan Allah razı olsun. İnanılmaz bir organizasyon. Olimpiyatlarla 135 ülkeden çocukların yanyana gelmesi başarının en tepesi ve kreması olacak." diye konuştu.

"BODRUM, BU TERTEMİZ DENİZLE, KARŞISINDAKİ YUNANİSTAN'LA BARIŞA ÇAĞRI YAPACAK"

Türkçe Olimpiyatları Bodrum Tertip Heyeti'nde yer alan İşadamı Ayhan Bermek ise "Bu tarihi alan, bu güzel eser çok olaylara şahit olmuştur. Ama 140 ülkeden gelen ve ana gayeleri insan sevgisi ve barış olan yavruların, 'neredeysen söyle ben geleyim' diyen bir felsefeyle, eğitimle barış olarak gitmenin buradaki izdüşümünü Bodrum'da bütün Türkiye, bütün dünya izleyecek. Bodrum çok yakınındaki bu tertemiz denizle karşısındaki Yunanistan'la barışa çağrı yapacaktır." ifadelerini kullandı.

İLK DEFA BİR İLÇEDE DÜZENLENİYOR

Türkiyede ilk defa bir ilçede Türkçe Olimpiyatları'nın yapılacak olmasının kendilerini sevince boğduğunu ifade eden Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, "Türkçe Olimpiyatları bütün Dünyaya Türkçemizi ve Türkün medineyetini kültürünü tanıtan çök önemli bir etkinlik. Bu yıl inşallah ilçemizde çok muhteşem bir organizasyonla bu Türkçe Olimpiyatlarımızı yapacağız." dedi.

        Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da böyle bir organizasyonun Bodrum'da yapılmasına öncülük eden herkese çok teşekkür ettiğini kaydetti.