Denizli Belediyesi, lise ve dengi okullarda öğrenim gören 2 bin 500 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 60 lira öğrenim yardımında bulunacak.
Denizli Belediyesi, her eğitim yılında olduğu gibi 2013-2014 eğitim yılında da öğrenim yardımlarını sürdürüyor. Yeni eğitim yılında, Denizli Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde ikamet eden ailelerin, lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilerden yardım talebinde bulunan 2 bin 500 öğrenci, söz konusu öğrenim yardımından yararlanacak. Denizli Belediye Meclisi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün mecliste görüşülmek üzere ‘Denizli Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde ikamet eden ailelerin, lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilere 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenim yardımı verilmesine' yönelik gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.Buna göre Denizli Belediyesi, Eylül ve Haziran ayları da dahil olmak üzere 10 ay boyunca 2 bin 500 öğrenciye aylık 60 lira öğrenim yardımında bulunacak. Denizli Belediyesi tarafından 2013-2014 eğitim öğretim yılında lise ve dengi okul öğrencileri için verilecek olan öğrenim yardımları başvuru tarihleri de belirlendi. Başvurular, 14 Ağustos - 27 Eylül tarihleri arasında müracaat formu Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden alınarak yapılacak.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan öğrenciler söz konusu olduğunda hiç bir fedakarlıktan kaçınılmadığını kaydederek, “Amacımız yarınlarımızın güvencesi olacak çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak adına üzerimize düşeni yapmaktır. Bu nedenle eğitim için her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Çocuklarımız için yapamayacağımız fedakarlık yoktur. Denizli Belediyesi'nin tüm yatırımlarından vazgeçip çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimi için kaynaklarımızı kullanmaktan çekinmeyiz. Onların iyi bir eğitim alabilmesi ve geleceğimizin emin ellerde olabilmesi için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.