Denizli Belediyesi, her gün 3 bin ilköğretim öğrencisine, çocukluğunu yaşaması için çeşitli eğlenceler düzenliyor. '1. Çocuk Şenliği' adı altında yapılan organizasyon kapsamında, Denizli’nin farklı bölgelerinde yaşayan yaklaşık 50 bin çocuğun, şenlik alanlarında animatörler eşliğinde eğlenmesi amaçlanıyor.
Belediye tarafından, Denizli’nin farklı bölgelerinde özel oyun ve eğlence alanları hazırlanan yerlere, okullarından alınıp getirilen öğrencilere, üzerinde 'Mutluyum Denizli’de Yaşıyorum' yazılı tişörtler hediye edilerek, animatörler eşliğinde eğlenmesi sağlanıyor. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katıldığı, zaman zaman öğrencilerin oyunlarına eşlik ettiği ve hatıra fotoğrafı çektirdiği şenliklere AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de katıldı. Başkan Zolan ve Milletvekili Zeybekci’yi karşılarında bulan çocuklar, hatıra fotoğrafı çektirerek sohbet etti.
1. Çocuk Şenliği’ne ilişkin bilgi veren Başkan Zolan, bugüne kadar toplumun farklı kesimlerinin katılım gösterdiği birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini, bu kez sadece çocukların yer alacağı bir organizasyona imza attıklarını söyledi. Çocuklar ile vakit geçirmekten büyük keyif aldığını dile getiren Başkan Zolan, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz şenliğimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz. Denizli’nin farklı bölgelerinde şenlik alanları oluşturuyoruz. Bir süredir devam eden şenliğimizde her gün 3 bin öğrenciyi okullarından alıyoruz ve özel oyun ve eğlence alanları bulunan bu mekânlarda misafir ediyoruz. Burada yine özel olarak hazırlanan tişörtler hediye ediyor, çeşitli ikramlarda bulunuyoruz. Animatörler eşliğinde çeşitli aktiviteler gerçekleştiren çocuklarımızın farklı bir gün geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Hatıra fotoğrafı çektirdiğimiz bu şenliğimiz, aynı zamanda bizim de yoğun iş temposundan uzaklaşmamıza vesile oluyor. Çocuklar ile vakit geçirmek yorgunluğumu alıyor. Burada onlar sayesinde enerji depoluyoruz. Yaklaşık 50 bin öğrenci ile bu buluşmaları gerçekleştireceğiz. Bu, benim için büyük bir keyif.” dedi.