Başkan Erdoğan ve Müdür Oğuz, ilk olarak Denizli Final Okulları’na gitti. Burada Final Okulları Genel Müdürü Sadi Öztekin ve Sümerpark Genel Müdür Zorhan Sancar tarafından karşılanan Erdoğan ve Oğuz’a okul hakkında bilgiler verildi.

Ardından Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi’ne geçildi. Son olarak Seviye Okulları ziyaret edildi. 

Oğuz: Eğitim alanında yenilik üzerine yenilikler yapılmaktadır

Müdür Mahmut Oğuz, ziyaretler sonrası yaptığı değerlendirmede; “Denizli eğitim, sanayi, turizm, tarım ve ihracatta da ülkemiz illeri ilk sıralarda yer alması nedeniyle; Denizli Milli Eğitim camiası olarak hayırseverlerimizle, meslek odalarımız ve işletmelerimizle birlikte işbirliğine dayalı, daha çok çaba sarf etmenin heyecanı, sorumluluğu ve bilinci içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Eğitim sistemine katkı sağlayan özel okullarımız da eğitim kalitesinin artırılmasında, birçok yeniliğin eğitim sistemine girmesinde öncü görev üstlenmektedirler. Bu nedenle özel okulların sayısının ve niteliğinin artırılması önemlidir. Bunu da bakanlığımız her fırsatta desteklemektedir. Eğitim alanında yenilik üzerine yenilikler yapılmaktadır.” dedi.
 
Erdoğan: Denizli eğitimde çağ atlamış

Başkan Uğur Erdoğan ise Denizli’nin eğitimde çağ atlamış olduğunu gördüklerini söyleyerek, “Bizim tek eksiğimiz tanıtım. Denizli üretim, sanayici ve girişimci olması ile tanınıyor. Bugünkü ziyaretlerimizde hem devlet hem de özel okullarımızın üst seviyelerde olduğunu gördük. Fiziki yapılaşmanın yanısıra özel laboratuvar ve sosyal-kültürel çalışmalara imza atılması gerçekten takdire şayan. Bu faaliyetlerin mutlaka tanıtılarak, ulusal çapta eğitimde etkin olduğumuzu kanıtlamalıyız.” dedi.