Valilik makamında gerçekleşen okul protokol törenine Vali Şükrü Kocatepe, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hayırsever iş adamı Derya baltalı ve eşi hayırsever Nezihe baltalı katıldı.
İmzalanan protokolle Baltalı ailesi eğitime 2 milyon lira katkı da bulunarak Denizli'de eğitime önemli bir destek vermiş oldu. Bu destekle Denizli'de yeni bir okul yapımına başlanıyor. Denizli'nin tanınmış iş adamı Derya Baltalı eğitime yaptığı bu katkıyla eşi Nezihe Baltalı'nın merhum iş adamı babası  Nafiz Dirlik ve annesi Münevver Dirlik'in adı Hürriyet Ortaokulu'na verildi. 

EĞİTİMİN HER ZAMAN DESTEKÇİSİYİZ
Eğitimi önemsediklerini ve Denizli'de her zaman eğitimin ileriye gitmesi için destekçi olacaklarını belirten hayırsever iş adamı Derya Baltalı, "Aile olarak bir okul yaptırmak her zaman önemli bir projemizdi. bunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eşimle birlikte en büyük mutluluğum ise Denizli'nin önemli iş adamlarından kayın pederim merhum Nafiz Dirlik ve kayın validem Münevver Dirlik adına bu okulu yaptırıyor olmamız. Bize böyle bir şans verildiği için teşekkür ediyoruz" dedi. 

ÇOK MUTLUYUM
Anne ve babasının her zaman eğitimi çok önemsediklerini hatırlatan hayırsever Nezihe Baltalı ise, "Annem ve babam eğitime önem veren kişilerdi. Bizlerinde en iyi şekilde eğitim almalarını sağladı. Ve bugün onların adına bir okul yaptırmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Bu okulda Atatürk ilkelerine bağlı, vatana ve millete hayırlı çocuklarımızın yetişmesini diliyorum" dedi. 

HÜRRİYET ORTAOKULU'NA İSİMLERİ VERİLECEK
Vali Şükrü Kocatepe ise, eğitime büyük katkı koyan Baltalı ailesine teşekkür ederek, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi şekilde eğitimlerini almalarını sağlamak bizim görevimizi. Bu anlamda hem devlet hemde hayırseverlerimizle eğitim noktasında açığımızı gideriyoruz. Denizli'de hayırsever vatandaşlarımızın eğitime verdikleri katkılar çok büyük. Hepsine teşekkür ediyorum. Bugünde hayırsever bir ailemizi olan Baltalı ailesi eğitime 2 milyon lira katkıda bulunuyor. Bu dev kaynakla yeni bir okul yapımına başlayacağız. hayırsever Derya Baltalı eşi Nezihe Baltalı'nın eğitime yaptıkları bu katkı karşılığında ise Nezihe hanımın  merhum iş adamı babası  Nafiz Dirlik ve annesi Münevver Dirlik'in adı Hürriyet Ortaokulu'na veriliyor. İsimleri bu okulda yaşayacak" dedi. 

Konuşmaların ardından yapılacak okul ve isim hakkı konusu protokolle imza altına alındı.