Denizli’nin Buldan ilçesinde hayırsever işadamı Mustafa Acıpayamoğlu, babası Süleyman Acıpayamoğlu’nun adına 650 bin lira harcayarak meslek yüksek okuluna ek bina yaptıracak. “Buldan Meslek Yüksekokulu Süleyman Acıpayamoğlu’ ek binasının temeli düzenlenen törenle Vali Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri tarafından atıldı. Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, Anadolu’nun birçok ilinde iyi bir etüt çalışması yapılmadan ve altyapısı hazırlanmadan yüksekokulların açıldığına dikkat çekti. Yapılan plansız açılışlar nedeniyle iyi eğitim imkanının oluşmadığı, yüksekokul ile o yerleşim yerinin eğitim seviyesinin yükselmesi, ekonomisinin canlanması, yörenin gelişmesi, güzelleşmesi ve iş imkanı sağlaması hedeflerinin gerçekleşmediğini vurgulayan Vali Demir,  “Ancak Denizli’de Pamukkale Üniversitesi, rektörümüzün önderliğinde ilçelerde açacağı meslek yüksekokullarında, ildeki bir fakültede hangi şartlar gerekiyorsa onları sağlamadan yüksekokulu açmıyor. Her konuda Türkiye’ye model olan Denizli, eğitim konusunda da örnek teşkil ediyor, bu bence çok doğru bir iş. Eğitim işi özellikle üniversite eğitimi hevesle yapılacak bir iş, birileri memnun olsun diye yapılacak iş değil. Buldan Meslek Yüksekokulunu yapan Buldanlıoğlu ailesi ile ek binayı yaptıran Acıpayamoğlu ailesine ve bütün hayırseverlerimize Denizli olarak şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Dokuması ile ünlü

Buldan’ın Denizli için çok önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Vali Demir, “Buldan’ı diğer ilçelerden ayıran özellikleri var. Buldan dokuması, el sanatları var, Buldan’ın kendine has evleri var. Buldan, gelecekte Denizli’nin geleceğinde önemli bir rol oynayacak. Dolayısıyla buradaki çalışmalar, valilik ve diğer kamu kurumları olarak bizleri yakından ilgilendiriyor. Bu kapsamda özellikle kültür ve turizm bakanlığı ödenekleriyle devam eden sokak sağlıklaştırması belediyemiz tarafından önceden başlatılan ve bizim tarafımızdan da desteklenen çalışmalar devam edecek” dedi. Buldan’da konaklama imkânlarının arttırılmasının önemli olduğunu kaydeden Vali Demir, “Kaymakamlığımız bir konağı burada özellikle butik otel olarak yapacak. Buldan’ın beklide en önemli eksiklerinden bir tanesi, bu kadar güzelliklerinin içerisinde yeterli konaklama alanlarının olmaması. Bunu sağlayamadığımız sürece turizm sektöründe başarılı olmamız mümkün değil. Denizli’de bir işadamımız burada otel yapımıyla ilgili karar aldı ve tesisin termal otel özelliklerine sahip olması adına buradaki çalışmasını sürdürüyor” diye konuştu.
 
1,5 yılda tamamlanacak
Vali Demir, konuşmasının ardından hayırsever işadamı Mustafa Acıpayamoğlu ve babası Süleyman Acıpayamoğlu’na eğitime verdikleri destekten dolayı plaket verdi. Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından temeli atılan Buldan Meslek Yüksekokulu Süleyman Acıpayamoğlu Ek Binası, hayırsever tarafından 650 bin TL harcanarak yaptırılacak. 1.500 metre kare kapalı alana sahip olacak olan ek bina 1,5 yıl içinde tamamlanacak. Ek binada açılacak olan Mimari Restorasyon, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleriyle Buldan Meslek Yüksekokulu 2012-2014 eğitim-öğretim yıllarında toplam 220 öğrenciye daha kapılarını açacak.