Türkiye Alzheimer Derneği denizli şubesi Ve PAÜ Geriatri Müdürlüğü iş birliği ;Sarayköy kKaymakamlığı ve Sarayköy Belediyesi desteği  ile Kültür Etkinlikler Çercevesinde Hazırlamış olduğumuz bilgilendirme toplantımızı, bugün Sarayköy çok amaçlı kültür salonunda gerçekleştirdik.

Tiyatro oyunumuzun ardından Türkiye Alzheimer Derneği Şube Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz’ın dernek faaliyetlerinden şu şekilde başladı,"Hasta bakımı  hasta yakınları için; bedensel ve ruhsal yorgunluğa neden oluyor. Dernek olarak en büyük hedefimiz; Denizli’de alzheimer hastalarımız  için ‘gündüz yaşam evi’ açılmasıdır. Hastalığın pençesindeki kişileri yaşama  bağlamak, onlara yaşam enerjisi vermek, kaliteli zaman geçirebilmelerini ve zihinsel rehabilitasyon sağlayarak Hastaya  ve yakınlarına kolay nefes almalarını istiyoruz. İşte bu nedenden dolayı gündüz yaşam merkezi çok önemli. Projemizi gerçekleştirmek için Belediyelerimizin ve hayır severlerin desteklerini bekliyoruz." dedi.

Son olarakta  müdür şunları söyledi PAÜ Geropsikatri merkezi Dr. Gülfizar varma hanım; önce sunum yapıp ardından soru cevap şeklinde halkımızla paylaşımlarda  bulunuyor.