Aktif Akademi Geleneksel Yaz Kampı 5-9 Ağustos tarihleri arasında Aydın, Didim’de düzenlenecek. Aktif Akademinin geleneksel hale getirdiği kamplarında gençlere ve öğretmenlere eğitimin katkısını ve faydalarının anlatılacağı ifade edildi.
Konu hakkında açıklama yapan Aktif Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. A. Halim Ulaş, Türkiye’de tüm illerde öğretmenlereyönelik olarak drama, mental aritmetik, zeka oyunları, anlayarak hızlı okuma, orff, zihin haritaları, eğlenceli matematik eğitimleri düzenlendiğini belirterek bu geleneksel yaz kampının Aydın, Didim’de 5-9 Ağustos tarihlerinde yapılacağını söyledi. Halim ULAŞ, kampımıza gençlerimizin ve öğretmenlerimizin katılımlarını beklediğini ifade etti.
Onların eğitimine bir nebze olsun fayda sağlamak, daha sağlıklı ve mantıklı karar vermelerinde kendilerine yol göstermek istediklerini ‘’ söyledi.
Aktif Akademi Yaz Kampı 5-9 Ağustos tarihleri arasında Aydın, Didim’de düzenlenecek, kamp çerçevesinde şu konular yer alacak.
DRAMA
Eğitimde öğrenen merkezli yaklaşımların oldukça önemli olduğu görüşü günümüzde neredeyse tüm eğitimciler tarafından kabul edilmektedir. Öğrenen merkezli yaklaşımlardan birisi de dramadır. Drama bireyin kendini tanıdığı, düş gücünü sınırsız kullandığı ve yaşam ile okul konularını birleştirebildiği bir yöntemdir. Drama bireye kendi problemlerini çözebilmesinde özgün, işe yarar çözüm seçenekleri sunarken, yaparak yaşayarak öğrenmeyi de sağlar.
MENTAL ARİTMETİK
Dünyada uzun süredir uygulanan, ülkemizde ise son zamanlarda hızla yayılan bir eğitim uygulaması: Mental Aritmetik… Mental aritmetiği uzmanlar “abaküs temelli zihin geliştirme programı” olarak tanımlıyor. Adına Çin abaküsü veya soroban denilen abaküs üzerinde çocuklar matematiksel işlem yapmayı öğreniyorlar. Bu sistemle işlem yapmayı öğrenen çocuklar zamanla bize çok karmaşık gelen toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerini zihinden yapabiliyorlar. Ancak uzmanlar dışarıdan bakıldığında bir matematik kursuymuş gibi gözüken bu sistemin hiç de böyle olmadığını belirtiyor.
ZEKA OYUNLARI
Milli Eğitim Bakanlığı’nın“değişimin nesnesi değil öznesi olmak için zeka oyunları” fikri çerçevesinde ortaokul programına aldığı ders: Zeka Oyunları. Biz de okullarımızda uygulandığı halde pek bilinmeyen bu dersi mercek altına aldık ve sizin için öz bilgiler derledik. Aslında zihnimizi harekete geçiren, yeni fikirler oluşturmamızı sağlayan her türlü etkinliğe zekâ oyunu diyebiliriz. Ancak okullarımızda uygulanan daha doğrusu öğretmen yetersizliği nedeniyle tam uygulanamayan zekâ oyunları dersinin içeriği oldukça etkili ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılan oyunlardan oluşuyor.

Aktif Akademi, Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. A. Halim ULAŞ yönetiminde, Türkiye’de öğretmenlere yönelik olarak;
1- DRAMA
2- MENTAL ARİTMETİK
3- ZEKA OYUNLARI
4- ANLAYARAK HIZLI OKUMA
5- ZİHİN HARİTALARI
6- EĞLENCELİ MATEMATİK
Eğitimleri düzenlemektedirAydın’da bu eğitim 5-9 Ağustos tarihlerinde yapılacaktır. Detaylı bilgi almak isteyenler www.aktifdrama.com , aktifakademi.org , https://www.facebook.com/AKTIFDramafacebook sayfasından veya 08503032666 – 05321323007 -05321133209 nolu telefonlardan yetkililere ulaşabilirler.