Servergazi Mahallesinde eğitim hayatına merhaba diyen Gülsem Akıl Küpleri gündüz bakım evi 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrencilerin yapmış oldukları  sanat etkinlikleri ,artık materyal ve kolaj  çalışmaları ile kendi  yetenekleri doğrultusunda hazırlamış oldukları bireysel ve proje çalışmalarıyla minik öğrencileri ve velileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Eğitimlerine çağdaş yöntem, araç-gereç ve yaklaşımlar ile başlayan Gülsem Akıl Küplerinde ilk yarıyılı bitirme heyecanı yaşandı. 36-72 aylık çocukların fiziksel, duygusal, zihinsel gelişimlerini sağlamak, yaparak-yaşayarak öğrenme ortamlarını oluşturmak, saygı, sevgi, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma ve paylaşma gibi davranışları kazandırmak, Vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş düşünceli hak ve sorumluluklarını bilen, kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlayan bir okul vizyonu ile eğitim yapan Gülsem Akıl Küpleri Gündüz Bakım Evinin minik öğrencileri öğretmenleriyle birlikte yaptıkları eğitici ve öğretici tasarımlarla ailelerini gururlandırdılar.

AKIL KÜPLERİYLE GURURLANDILAR

Akıl küplerinin yaratıcı ve hünerli elleriyle yaptıkları çalışmaları ilk kez bir arada gören veliler de çocuklarının heyecanına ortak oldu. Minik Kalpler, Deniz Yıldızları, Kelebekler, Çalışkan Karıncalar sınıfları ile 36-72 aylık miniklerin birbirinden  anlamlı tasarımlarıyla tek tek ilgilenen veliler ve öğrenciler aile ortamın keyifli bir gün geçirdiler.

SİZLERLE BÜYÜYEN BİR AİLEYİZ

Kahvaltıda öğrenci velileriyle yakından ilgilenen kurucu Nariye Çeven: “Gülsem AKıl Küpleri Gündüz Bakımevi bizim ilk göz ağrılarımızdan biri. Burada öğretmen arkadaşlarımızla, velilerimizle ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte çok güzel işler yaptık. Bugün burada bizi bir araya getiren sergi de bu güzel çalışmalardan bir tanesi. Ailecek eğitime adanmış bir hayatı beraberce paylaşarak bu günlere geldik.  Hala devam eden bu eğitim aşkı bizi bu yeni heyecana sürükledi. Artık sizlerle daha büyük bir aile olduk. Çocuklarınız artık bizim birer evladımız. Gerek ben gerekse tüm öğretmen arkadaşlarımızla evlatlarımız için ne gerekiyorsa yaptık. Aile ortamında kuvvetlendirdiğimiz bağımızın en güzel karşılığını bugün miniklerimiz yaptıkları çalışmalarla en güzel şekilde verdiler." dedi.

EĞİTİM AİLE SICAKLIĞINDA PİŞMELİ

Ailelere yaşları ne olursa olsun tüm çocuklara “İleride ne olacaksın?” sorusunu yöneltildiğini hatırlatan Gülsem Akıl Küpleri Gündüz Bakım Evi Kurucusu Nariye Çeven: “Gelecekte evlatlarımızın ne işle meşgul olacaklarını bilemeyiz ama; nasıl olacaklarından şüphemiz yok. Biz burada yarınlarını mutluluk üzerine inşa edecek bireylerle aile oluyoruz. Siz evde nasıl üzerine titriyorsanız biz de burada eğitimleri için elimizden geleninin her zaman daha fazlasını yapmak ve uygulamak için uğraşıyoruz. Bizim için eğitim aile sıcaklığında pişmeli” diye konuştu. Eğitim yuvasındaki minikler öğretmenleriyle birlikte hazırladığı eğitici ve öğretici tasarımlarla aile fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.