ABD'nin Newyork eyaletinde düzenlenen 1197 projenin başvurduğu ve 69 ülkeden 408 projenin yarıştığı 5. ULUSLARARASI GENİUS DAHİLER Proje Yarışması'nda Servergazi'li öğrenciler Kimya Çevre dalında Dünya 3.sü oldu.

ABD ‘de yapılan Genius Proje Olimpiyatlarında Servergazi Fen Lisesi öğrencileri bronz madalya kazanarak Dünya üçüncüsü oldular. Bilim dalında yarışan 408 projenin arasından bronz madalya almaya hak kazanan öğrencilerimiz; Bu ödülün kendileri için çok önemli olduğunu hem ülkemizi hem de okulumuzu başarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. 

Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş ‘’ABD ‘de yapılan Genius Proje Olimpiyatlarında Servergazi Fen Lisesi öğrencilerinin Bronz madalya kazanarak Dünya üçüncüsü olması, bizleri Denizli adına gururlandırdı. 408 projenin arasından bronz madalya almaya hak kazanan öğrencilerimizi ve rehber öğretmenimizi kutluyorum ‘’dedi. Okul Müdürü Gümüş’’25. yılını dolduran Servergazi Eğitim Kurumları'nın bu zamana kadar

Denizli'ye kazandırmadığı başarının kalmadığını belirten Gümüş, "Her sene gerek üniversite sınavlarında,  gerekse ulusal ve uluslararası proje ve olimpiyat yarışmalarıyla sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde çeşitli dereceler alıyoruz. Denizli’nin adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Okulumuz, proje ve olimpiyat çalışmalarında elde ettiği başarılarla, Denizlimizi Türkiye’de en iyi şekilde temsil etmenin mutluğunu yaşarken, son yıllarda Olimpiyat Milli Takımlarına verdiği öğrencilerle de ülkemizi başarıyla temsil etmenin haklı gurunu yaşamaktadır" diye konuştu. 

Proje Danışmanı ve Özel Servergazi Lisesi Kimya Öğretmeni Güngör Canbulat, ’’Amacımız Denizli’nin adını duyurmak ve Denizli’nin başarısını arttırmaktır. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gayretimiz ve başarılarımız, bundan sonraki yıllarda da inşallah artarak devam edecektir.’’dedi.