Denizli Şube Başkanı Halil AKPINAR yaptığı açıklamada “Sevdasına medeniyetimizden kopartıldığımız AB, Bana AB’yi anlat” sloganıyla okullara girmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı, Öğrenciler Avrupa Birliği’ni Öğreniyor Projesi kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyeceğini, geçtiğimiz ay uygulamaya konulan projenin 24 ay süreceğini açıklamıştır. Bizim bunları kabul etmemiz mümkün değildir. Gençlerimize, çocuklarımıza kendi medeniyet değerlerimizi benimsetmek için çalışılmalıdır. Özünden koparılan maddeye, metaryalizme, ateizm, komünizm, faşizm… gibi batıl ideolojilerin peşine takılıp giden nesillerimizin yaratılış gayelerine uygun bir anlayışı benimsemeleri için planlar, projeler uygulanmalıdır. Bütün enerjimizi nesillerimizi ifsat etme yönünde kullanan AB şer ittifakı için değil, nesillerimizi inşa etmek için kullanmalıyız.”
Bu yarışma kapsamında   ‘AB’yi Öğreniyorum’ bilgi yarışmasıyla öğrencilerin AB değerlerini öğrenmeleri teşvik edileceği, yarışmalarla, 10-18 yaş aralığındaki öğrencilerin AB değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeylerinin eğitim faaliyetleri yoluyla artırılacağı ifade edilmiştir.
Bizler Şuurlu Öğretmenler olarak daha dün Vatikan’ından, Fransa’sına, Almanya’sına kadar Ermeni Soykırımı yaptınız diyen, Türkiye’yi hiçbir zaman ortak değil pazar olarak gören, Charlie Hebdo’da Peygamberimize yapılan hakaretlere demokrasi özgürlük diyerek sessiz kalan fakat Suriye’de, Filistin’de, Gazze’de, Irak’da, Yemen’de, Libya’da akan müslüman kanlarını görmezden gelip kendi Haçlı güruhundan birkaç kişi öldüğünde dünyayı ayağa kaldıran, her türlü ahlaksızlığın özgürlük denilerek yaygınlaştırıldığı, gençlerinin çoğunluğu uyuşturucu ve alkol müptelası olmuş bir AB’nin bizim çocuklarımıza, gençlerimize vereceği hiçbir “değeri” yoktur!
Akpınar, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Bana AB’yi anlat” projesi için enerji tüketmek yerine “Bana İslam Birliğini anlat” “Bana İslam medeniyetini anlat” “Bana Osmanlıyı anlat” “Bana D-8’i anlat” diyecek projeler geliştirmesini bu yönde enerji sarf etmesini bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının başındaki “milli” kelimesine yakışan budur” dedi.